Quantcast

Varniuose ūžia geros nuotaikos festivalis „Bliuzo naktys“

  • Teksto dydis:

Lietuviškuoju Vudstoku vadinamas festivalis „Bliuzo naktys" prie Lūksto ežero vyksta 24-ąjį kartą. Penktadienį susirinkusius laimino dangus: festivaliautojai mėgavosi puikiu oru, basi siautė festivalio teritorijoje.

Laisvamaniška šio unikalaus lietuviško festivalio dvasia iškart persiduoda bendrai nuotaikai: paplūdimyje vaikšto pusnuogis indėnas, palapinių miestelyje ilgametę festivalio nuotaiką puikiai atspindi istoriniai Vabalų klubo automobiliai, susirinkę festivaliautojai puošia savo teritorijas linksmais simboliais.

Festivalio užkulisiuose lietuviškais agurkais penktadienio vakarą mėgavosi egzotiškoji bliuzo diva Shanna Waterstown. „Oras fantastinis. Tikrai norėčiau išsimaudyti. Bet labai tausoju balsą. Tačiau mano pasirodymas baigsis pirmą nakties. Gal tada?" - linksmai planavo velniškai patrauklaus vokalo Shanna.

Šeštadienio programos svarbiausias dalyvis Earlas Thomas jau išvakarėse atvyko į Varnius ir mėgavosi saulėkaita, nusimetęs marškinėlius ir gurkšnodamas lietuvišką alų. „Puikiai išsimiegojau ir dabar man čia taip patinka, kaip per geriausias atostogas! Bet į vandenį gal nebrisiu. Žinote, aš iš Kalifornijos. Man truputį per šalta maudytis", - linksmai porino E. Thomas.

Į Varnius pirmąjį festivalio vakarą atvyko ir Bliuzo šlovės salėje įamžintas bliuzmenas Brianas Krameris. Po užkulisius jis vaikščiojo ilgus plaukus pridengęs fetrine skrybėle. Muzikantas laukė pasimatymo su lietuviška bliuzo karaliene tituluojama Arina. „Įdomu pamatyti, kas jūsų šalyje dainuoja bliuzą taip, kaip kitos didžiosios damos", - sakė B. Krameris.

Bliuzo karalienės titulą nelabai mėgstanti Arina festivalyje juoko dėlei pasidarė laikinąją tatuiruotę su karūna. Publika atrodė jos labai išsiilgusi ir tiesiog oštelėjo.

Visi festivalio dalyviai nusiteikę nuotaikingai. Grįžimas į „Bliuzo naktis" jiems - lyg kasmetinis „klasiokų" susitikimas. O festivalį atidariusiai grupei „Mood Sellers Band" tai buvo ir savotiškas bernvakaris. Šeštadienį vieną savo narių vaikinai planavo lydėti prie altoriaus.

Festivalį tradiciškai atidarė šio renginio simboliu tapęs kitados priglaustas benamis šuo Bliuzas. „Tai yra neįtikėtina. Kur gi mano fotoaparatas!" - reagavo E. Thomas.

Lietuvos bliuzo veteranai Aleksandras Belkinas ir Virgis Jutas turėjo progos išgirsti jaunąją kartą. Estai „Cathouse Radio", pradėję savo koncertą griežta roko nata, kaip mat prikaustė jų dėmesį. „Čia atvykstame jau daugelį metų. Puikus festivalis! Atsibeldėme daugiau nei 400 kilomterų, bet jokio nuovargio. Būtinai atvyksime ir kitąmet", - žadėjo estai bliuzmenai.


Šiame straipsnyje: Bliuzo naktysfestivalisVarniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių