Quantcast

„Vario audroje“ pirmąja vieta džiaugiasi studentai

Muzikiniame projekte „Vario audra“ dalyvaujantys orkestrai išgirsta vis daugiau kritikos iš komisijos. Tačiau kai kuriuos orkestrus gelbsti aktyvus žiūrovų palaikymas. Disko vakarą labiausiai žiūrovų palaikytas ir prasčiausiai komisijos įvertintas Pabradės kultūros centro fanfarinis orkestras su grupe „DAR“ bendroje lentelėje užėmė antrąją vietą, o lentelės viršuje šįkart karaliauja VGTU orkestras, vedamas grupės „Neteisėtai padaryti“.

Bendra lentelė:

„Neteisėtai padaryti“ ir VGTU orkestras – 19 balų

„DAR“ ir Pabradės kultūros centro fanfarinis orkestras – 17 balų

Vilius ir Violeta Tarasovai ir Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos orkestras – 17 balų

Vilija Matačiūnaitė ir „Vario kirtis“ – 17 balų

„Patruliai“ ir Plungės kultūros centro orkestras – 13 balų

Deividas Norvilas ir „Aukštyn“ – 13 balų

Žiūrovų balsai:

„DAR“ ir Pabradės kultūros centro fanfarinis orkestras – 9739 balsai

„Neteisėtai padaryti“ ir VGTU orkestras – 9150 balsų

Vilius ir Violeta Tarasovai ir Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos orkestras – 8901 balsas

Vilija Matačiūnaitė ir „Vario kirtis“ – 6313 balsai

„Patruliai“ ir Plungės kultūros centro orkestras – 3336 balsai

Deividas Norvilas ir „Aukštyn“ – 2152 balsai

Komisijos balai:

„Neteisėtai padaryti“ ir VGTU orkestras – 14 balų

Vilija Matačiūnaitė ir „Vario kirtis“ – 14 balų

Vilius ir Violeta Tarasovai ir Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos orkestras – 13 balų

Deividas Norvilas ir „Aukštyn“ – 12 balų

„Patruliai“ ir Plungės kultūros centro orkestras – 11 balų

„DAR“ ir Pabradės kultūros centro fanfarinis orkestras – 11 balų

Komisijos senbuviui Valstybinio pučiamųjų orkestro „Trimitas“ vadovui Ugniui Vaiginiui kompaniją šį kartą palaikė dainininkai Katažina Zvonkuvienė ir Vaidas Baumila.

Su kūriniu „O Disko“ pirmasis į kovą stojo Deivio vadovaujamas orkestras „Aukštyn“. Pirmą kartą orkestrus vertinusi K. Zvonkuvienė turėjo pastabų dėl atlikimo nuotaikos, jai pritrūko būgnininkių šypsenų. O U. Vaiginis orkestro merginų darbu džiaugėsi: „sukūrėte šventę, džiaugiuosi, kad jūsų orkestre trimitais groja tiek daug merginų. Deja, joms smarkiai nusileido trombonistai.“

Visiems gerai žinomą dainą „Juoda orchidėja“ atliko Vilijos suburtas orkestras „Vario kirtis“. Pasirodymą saksofono improvizacijomis papildė dainininkas Anatolijus Oleinikas. „Jei reikėtų vertinti tik Viliją, parašyčiau 10. Orkestras grojo gerai, nuotaika puiki, bet kritikos turiu dėl vaikinų choreografijos“, – sakė U. Vaiginis. Šokių judesiai visiškai nekliuvo kitam komisijos nariui – V. Baumilai. „Gal ir galima prisikabinti prie judesių, bet pasirodymas man labai patiko. Ačiū, kad šią dainą pagaliau pavertėte tikrai gera daina. Jei ją įrašysite, įrašą būtinai nusipirksiu“, – tikino jis.

Pabradės kultūros centro fanfarinis orkestras ir grupė „DAR“ šį kartą pasirinko dainą „Celebration“. Choreografinius elementus atliko 5 šokėjų poros, jų darbą scenoje gyrė visi komisijos nariai. „Įspūdinga, scenoje jūsų daug, sukuriate gražų piešinį. Bet pritrūko orkestrantų akių šypsenų ir bendravimo tarpusavyje. Šokėjai šį kartą man imponavo labiau, nei patys orkestrantai“, – tikino V. Baumila. Šokėjams komplimentų negailėjo ir likę komisijos nariai – U. Vaiginis bei K. Zvonkuvienė.

„Patrulių“ vadovaujamas Plungės kultūros centro orkestras sugrojo dainą „Gimiau pačiu laiku“. „Visuma tikrai puiki, iki skausmo pažįstama daina ir geras atlikimas. Bet man nepatiko dainos aranžuotė, ji tempė jūsų pasirodymą žemyn“, – sakė U. Vaiginis. Su šiuo komentaru sutiko atlikėjas V. Baumila. Jo nuomone, pasirodymo nuotaika buvo žemaitiškai pakili, tačiau gerai žinomą dainą jam norėjosi išgirsti naujai. „Bet su atgyvenusia aranžuote kontrastavo jūsų aprangos stilius – šiandien atrodote tiesiog puikiai!“, – komentavo jis.

Su kūriniu „Sunny“ pasirodę Vilius ir Violeta Tarasovai bei Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos orkestras taip pat neišvengė komisijos kritikos. „Pasirinkote dėkingą dainą, tačiau nieko naujo joje neišgirdau“, – teigė V. Baumila. „Esu šio kolektyvo fanas, ir to, ką mačiau praeitose laidose, laukiau ir šiandieną. Tačiau šįkart buvote ne kovotojai, o jų dubleriai. Turėtumėte lygiuotis į savo vadovus V. ir V. Tarasovus, ir kitą kartą sukelti tokį vėją, kuris atneštų tikrą audrą“, – komentavo U. Vaiginis.

Vakarą užbaigė „Neteisėtai padaryti“ ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto orkestras, atlikęs kūrinį „Disco Inferno“. „Kai muzikai trukdo mokslai, reikia mesti mokslus. Jaučiu, kad pasinaudojote šia išmintimi ir greitai tobulėjate“, – juokavo U. Vaiginis. Gražų pasirodymą ir gerą stilių gyrusiai K. Zvonkuvienei pritarė ir dainininkas V. Baumila. „Išlaikėte vieningą stilių, man patinka, kad šokate patys, ir nenueinate lengviausiu keliu į pagalbą pasikvietę šokėjus“, – sakė jis.


Šiame straipsnyje: Vario audratelevizijaprojektas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių