Quantcast

U. Kiguolis: o jei Lentvario dvare užaugs visiškai nauja karta?

Aktyviai savo poziciją socialiniuose tinkluose išreiškiantis Kauno verslininkas Ugnius Kiguolis trečiadienio vakarą vėl „tėkštelėjo“ minčių srautą.

Jis prasitarė, kad jam priklausanti Lentvario dvaro teritorija gali tapti nuo sistemos atsiribojusia vieta, kur bus mokoma sąmoningumo, atjautos, sveiko gyvenimo būdo, pagarbos, meilės žmonėms, aplinkai ir Žemei.

„O jeigu netyčia, koks nors (niekam nežinomas) Kiguolis su savo nežinomais draugais, šiek tiek sumokančiais mokesčių valstybei, kokioje nors niekam nežinomoje ir apleistoje Lentvario dvaro teritorijoje, ims ir užaugs nuo sistemos atsiribojusi visiškai nauja karta?“ – savo minčių įžangoje užsiminė U. Kiguolis, kuris varžytinių būdų 2016 metų rugsėjo mėnesį įsigijo apleistą nuostabaus grožio Lentvario dvarą.

Nekart viešai prieš nesąmoningą ir „aklą“ vakcinavimą pasisakęs Ugnius užsiminė, kad įrengs privatų vaikų darželį, kur mielai priims neskiepytus vaikus, nuo mažens juos ten mokys ne tik džiaugtis vaikyste, bet ir susipažinti su gamta, grybais, medžiais, uogomis. Nuo mažens ten mokys, kad sveikata – nėra „tabletė“, o maistas – nėra „hamburgeris“.

Nežinau, ar pavyks nupirkti ir kitus aplinkinius statinius, nes įgyvendinti šią idėją dvaro neužtenka. Bet kryptis aiški – tai kelias į sąmoningumą, atjautą, sveikatą, gėrį ir meilę.

„O jei padarys ir privačią mokyklą, kurioje bus mokoma tai, ko reikia gyvenime? Tai, ką galima pritaikyti ateityje? – retoriškai klausė vegetariškai besimaitinantis ir veganizmui simpatizuojantis U. Kiguolis. – Ten mokys ir bendro supratimo, kad reikia gydyti ligų priežastis, bet ne pasekmes. Mokys atjautos gyvūnams, pasakos, kas iš tiesų yra sveika mityba, sveika gyvensena, kokią įtaką tai daro gyvenimui? Pateiks nesuklastotą informaciją apie skiepus, mediciną, ligų gydymą, chemijos ir farmacijos pramonės alternatyvas? Kas, jei nuo pat mažens supažindins su GMO, pieno iliuzija, cukraus žala. Jei nuo mažens išmokys gerbti, tausoti, mylėti šį erdvėlaivį, vadinama Žeme?“

Savo mintis suskirstęs į keturias dalis U. Kiguolis paminėjo ir didelį ego turinčią Lietuvos stiliaus ikoną (aliuzija į Agne Jagelavičiūtę?), ir Andriaus Užkalnio mitybą.

„Kas, jei absoliučiai visiems, baigusiems mokslus, iškart duos darbus? Jiems nereikės kvailai konkuruoti tarpusavyje – jei jau seniai žinos, ką nori dirbti, kuo nori būti. Kas, jei mokyti gerų dalykų kviestume savo srities žinovus? – retoriškai vėl klausė verslininkas iš Kauno. – Kodėl etikos nepamokius, Giedriau Drukteini? Iki to laiko gal A. Užkalnis pagaliau išmoks sveikai maitintis ir prisidės prie naujosios kartos ugdymo? Iki to laiko gal net atsiras mados ikona, neužblokavusi pusės Lietuvos dėl savo Ego, kuri pamokys tikro stiliaus supratimo? Savo srities specialistų apstu, bet jie neprieinami.“

Savo mintis, kurias kai kurie U. Kiguolio draugai bei sekėjai sutiko su meile, džiaugsmu, kiti pavadino utopija ar komunizmu, verslininkas baigė taip pat retoriniais klausimais: „O kas, jei visiems norintiems iš karto įkurs fondus ir kaups lėšas jų pensijoms ar šiaip geresniam gyvenimui? O jeigu tai – nėra fantazija? Ar ne tokia turėtų būti valstybė?“

„Žinoma, kyla daug įvairių klausimų, daug neaiškių atsakymų, – neslėpė U. Kiguolis. – Gal viskas įvyks šiek tiek kitaip. Nežinau, ar pavyks nupirkti ir kitus aplinkinius statinius, nes įgyvendinti šią idėją dvaro neužtenka. Bet kryptis aiški – tai kelias į sąmoningumą, atjautą, sveikatą, gėrį ir meilę.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

arte

arte portretas
vargsas nupliselis:)

Darius

Darius portretas
malonu, kad daugiau butu samoningu verslininku, idejos nuostabios, sekmes jas realizuojant

tikra

tikra portretas
S,Jobs pamaina
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių