Quantcast

U. Kiguolis ir V. Baumila susipliekė dėl tolerancijos

Prieš dvi dienas verslininko Ugniaus Kiguolio pareiškimas socialiniame tinkle apie homoseksualus sukėlė didelį ažiotažą. Trečiadienį U. Kiguoliui kirto dainininkas Vaidas Baumila. Po poros valandų Ugnius kirto atgal.

Trečiadienį V. Baumila savo "Facebook" paskyroje pašiepė kaunietį verslininką U. Kiguolį, parašęs: "Ugnius Kiguolis: "Kaip dvi mamos paaiškintų sūnui apie karbiuratorių".

Ugniaus sūnus: "Tėti, paaiškink, kodėl išsiskyrei su mama ir pradėjai vaikščioti į nieko vertus, tuštybių pilnus vakarėlius ir dar už parankės laikei didžiausią pajuokos objektą Lietuvoje?"

M. Jacksonas dainavo – "pradedu nuo žmogaus veidrodyje". O verslininkas Kiguolis dalina patarimus ir sąmojus apie darnią šeimą, vaiko vystymąsi joje, kai pats šeimos darniai išlaikyti nesugeba."

Netrukus U. Kiguolis socialiniame tinkle kirto atgal: "Vaidai Baumila, man labiau keista, kaip kažkada buvęs visai geras draugas, "Eurovizijos" dalyvis, kažkada kartu su broliu dirbęs pas mane, gali sau leisti šaudytis tokiais pareiškimais, nors kelis metus nėra gražinęs skolų. Negėda?

Vaidai Baumila, taip trokšti iš manęs tolerancijos gėjams, savam pasisakyme be galo "tolerantiškai" šnekantis apie kažkokius pajuokos objektus? Ar tai neveidmainiška? Nedviveidiška? Ir ar nejuokinga, kai toks minimas pajuokos objektas uždirba savam amžiuje daugiau nei pats?

O dėl šeimos aš turiu labai gerą pavyzdį, tavo brolio pavyzdį.

Gerbiu jus abu, Vaidai ir Donatai, kažkada labai smagiai bendraudavome. Gaila, kad dėl asmeniškumų, keistų aplinkybių susiklostymo, bendravimas pakrypo tokia linkme.
Linkiu kuo didžiausios sėkmės karjeroje, bet tuo pačiu linkiu išmokti gerbti ir kitokią nuomonę, atsiriboti nuo paskalų bei toleruoti kitus žmones."

V. Baumilos viešą pasisakymą savo "Facebook" paskyroje išprovokavo šie Ugniaus žodžiai:

"Kadangi tema be galo aktuali, aš ir toliau reikšiu savo nuomonę. Kažkodėl politikai mano, jog jei visuomenė tyli, vadinasi – pritaria. Aš nemanau, kad visuomenė pasikeitė taip, kaip rašo A.Guoga. Tiesiog visuomenė kantri ir ribos jau senka.

Aš nesutinku, kad vienalytės poros augintų vaikus ir, manau, tokių yra ne mažuma, o dauguma. Aš nesutinku ne dėl to, kad man jie keltų kažkokias baimes, nors jie bando padaryti mane homofobu, man jie nekliūna, kol, kaip nenormalūs, nepradeda mosuoti vėliavomis panosėje. Bet... pirma santuokos, paskui leidimas įsivaikinti. Šioje vietoje aš kategoriškas...

Vaikui geriausia terpė augti tada, kai jis vystomas visapusiškai, t.y. savo žinias, patirtį meilę perduoda ir tėtis, ir mama. Vyras ir moteris skiriasi iš esmės, skiriasi ir perduodamos vertybės. Sunku suprasti, kaip du vyrai išmokytų berniuką mylėti moterį, kai ji jiems patiems nėra reikalinga, nelabai įsivaizduoju, kaip dvi mamos paaiškintų kažką berniukui apie karbiuratorių, nusivestų žvejoti ir panašiai.

Taip, yra ir blogesnių situacijų Lietuvoje, vaikus augina ir vienišos mamos, bet tai nereiškia, kad vienas blogas dalykas turėtų duoti pamatus kitam blogam dalykui. Aš jau nekalbu apie tai, kad vis tik tokiose šeimose auginami vaikai pas mus patirtų dar didesnes patyčias mokyklose, universitetuose. Patyčių ir taip daug... Sakydami, kad negalima per prievartą primesti savo pavyzdžio kitiems pamirštame, kad dabar per prievartą bandoma priversti mus traktuoti šeima kitaip. Tai ne kas kitas, o ta pati prievarta. Ačiū už dėmesį. Tokia mano nuomonė.

P.S. visi epitetų kupini pasisakymai ir juos rašantys "buduliai" bus blokuojami. Diskusiją galima palaikyti tik gražią, tvarkingą, be asmeniškumų, patyčių ir žeminimų.
P.P.S. taip pat kviečiu visus tylinčius nebetylėti".



NAUJAUSI KOMENTARAI

anekdotas

anekdotas portretas
Lietuviskoji koncita-baumile "tolerantiska" ?

kowno

kowno portretas
as tikrai Kiguolio nuomonei pritariu labiau. Viska man atrodo jis argumentuotai isdeste. Na tik tas "pasityciojimas" uz parankes jam tikrai garbes nedaro...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių