Quantcast

Televizijos žvaigždė B. Cosby vis sulaukia kaltinimų prievartiniu seksu

  • Teksto dydis:

Viena floridietė ketvirtadienį tapo ketvirtąja per pastarąsias savaites moterimi, apkaltinusia Billą Cosby (Bilą Kosbį) apsvaiginus ją kažkokiomis tabletėmis ir privertus mylėtis.

Therese Serignese (Tereza Serinjes), kuriai dabar – 57-eri ir kuri dirba slaugytoja Boka Ratone, sakė, kad televizijos legenda ją išžagino 1976-aisiais, kai jai buvo 19-a, po šou Las Vegase. Ji pasakojo nuėjusi į užkulisius ir kai jie liko vieni, B.Cosby padavė jai dvi tabletes ir stiklinę vandens, sakydamas: „Išgerk“.

„Kitas mano atsiminimas yra aiškus apsvaigimo pojūtis, buvimas be drabužių, stovėjimas, – sakė ji. – Billas Cosby buvo už manęs, užsiėmė seksu su manimi“.

B.Cosby atstovas Davidas Brokaw (Deividas Brokou) neatsiliepė į prašymą pakomentuoti. B.Cosby advokatas sekmadienį paskelbtame pareiškime kritikavo ankstesnius „dešimtmečių senumo diskredituotus įtarimus“ ir tvirtino, jog „faktas, kad jie yra kartojami, nepaverčia jų teisingais“.

Ketvirtadienį per lėšų rinkimo vienai moterų organizacijai renginį Bahamose B.Cosby šių įtarimų neminėjo. Jis laikėsi savo rutinos, kuri apėmė ir istorijas apie jo vaikystę Filadelfijoje. Salėje buvo kelios tuščios vietos, o jam baigus pasirodymą, kai kas sukėlė ovacijas.

Kai kurie žiūrovai sakė, kad įtarimai prieš B.Cosby lieka neįrodyti, ir pridūrė, kad jis savo pasirodymu parėmė gerą reikalą.

Dešimtys B.Cosby kolegų televizininkų ir komikų pastarosiomis dienomis arba atsisakė komentuoti, arba neatsakė į AP skambučius.

T.Serignese ir kitų trijų moterų kaltinimai yra panašūs.

Aktore tapti siekianti Barbara Bowman (Barbara Bouman) lapkričio 13-osios „The Washington Post“ rašė, kad jai buvo 17-a, kai B.Cosby ją apsvaigino kažkokia medžiaga ir kad pabudusi ji pamatė esanti tik su kelnaitėmis ir vyriškais trikotažiniais marškinėliais, o B.Cosby palinkęs virš jos. Ji tvirtina esanti tikra, kad buvo išžaginta.

Joan Tarshis (Džoan Taršis) pirmadienį sakė, kad buvo 19-os ir norėjo rašyti komedijas, o B.Cosby davė jai išgerti ir privertė atlikti jam oralinį aktą.

Janice Dickinson (Dženis Dkinson) antradienį televizijos laidai „Entertainment Tonight“ sakė, kad B.Cosby davė jau raudonojo vyno ir tabletę, kai jie 1982 metais drauge buvo viešbučio kambaryje prie Tahou ežero Kalifornijoje. B.Cosby advokatas Martinas Singeris laiške AP rašė, kad J.Dickinson kaltinimai yra „neteisingi ir keisti“.

Be to, Tamara Green (Tamara Grin) trečiadienį parašė laidai „Entertainment Tonight“. 2005 metais T.Green viešai teigė, kad buvo apsvaiginta vaistais ir kad B.Cosby bandė ją užpulti; B.Cosby advokatai anksčiau neigė, kad jiedu pažįsta vienas kitą.

M.Singeris ketvirtadienį paskelbė pareiškimus, kuriuose neigia trijų kitų moterų kaltinimus. Tos moterys kalbėjosi su kitomis žiniasklaidos priemonėmis, jų vardų ir pasakojimų AP neskelbė.

M.Singeris vieną tų moterų pavadino „naujausiu pavyzdžiu žmonių, išlendančių su sufabrikuotomis arba nepagrįstomis istorijomis“ apie jo klientą.

„Žmonės, ateinantys iš niekur su tokiu beprasmišku pasakojimu, yra tai, kas nutinka kilus žiniasklaidos kurstomam sujudimui“, – sakė jis apie kitą iš tų moterų.

T.Serignese, kurios teiginių M.Singeris nekomentavo, sako, kad po įtariamo išžaginimo ji savo noru kurį laiką liko su B.Cosby Las Vegase, bet negalėjo nurodyti, kiek laiko ir ar jie tuo laikotarpiu vėl mylėjosi. Abu jie po to įtariamo išžaginimo daug metų kartkartėmis susisiekdavo.

77 metų televizijos žvaigždės bandymas atnaujinti karjerą pastarosiomis dienomis žlunga vėl iškilus įtarimams dėl seksualinio išnaudojimo.

„Netflix“ šią savaitę pranešė, kad atideda specialią komišką laidą su B.Cosby, kurią buvo planuojama parodyti vėliau šį mėnesį, NBC paskelbė sustabdanti situacijų komedijos su juo projektą, o „TV Land“ sustabdė pakartotinį „The Cosby Show“ laidų rodymą. Be to, Šiaurės Karolinoje įsikūręs Hai Pointo universitetas pašalino B.Cosby iš savo patarėjų tarybos.

T.Serignese sakė, kad 2005 metų sausį pateikė Filadelfijos policijai pareiškimą, kuriame detaliai išdėstė savo įtarimus, ir pateikė AP to pareiškimo kopiją. Ji sutiko liudyti Pensilvanijos gyventojos Andreos Constand (Andrėjos Konstand), kuri sakė, kad B.Cosby ją seksualiai užpuolė ir kuri su juo susitarė bylai nepasiekus teismo, vardu.

Ketvirtadienį interviu AP T.Serignese sakė, kad stovėjo vienoje „Hilton“ dovanų parduotuvėje, kai pajuto, kad kažkas priėjo prie jos, uždėjo jai ranką ir paklausė: „Ar tekėsi už manęs?“. Atsisukusi ji pamatė B.Cosby. Jiedu draugiškai pasikalbėjo ir jis pakvietė ją į šou.

Vėliau, pasakojo moteris, ji buvo nulydėta į poilsio kambarį, kur buvo išžaginta.

T.Serignese sakė, kad kuris laikas po išžaginimo grįžo į tą viešbutį ir kažkiek naktų buvo su B.Cosby, bet tvirtino neprisimenanti, tiksliai kada ir kiek ilgai. Ji taip pat sakė negalinti prisiminti, ar jie dar mylėjosi, bet prisiminė kitas detales, tarp jų – didelį numerį mansardoje su kiniško biliardo mašina ir Mileso Daviso (Mailso Deiviso) įrašais, išmėtytais ant grindų. Ji sakė galiausiai pamaniusi, kad gali būti nėščia, o B.Cosby pasakęs jai išeiti.

Po kelerių metų, maždaug 1980-aisiais ar 1981-aisiais, B.Cosby pakvietęs ją prie Tahou ežero, nes norėjęs duoti jai „Louis Vuitton“ bagažą, bet ji atsisakiusi. Dar po kažkiek metų ji su juo susisiekė jam surengus pasirodymą Detroito rajone ir po šou nuėjo į jo viešbučio kambarį. Ji pasakojo, kad jis raginęs ją grįžti mokytis, bet neprisimena, ar jie mylėjosi.

Paskutinis jos kontaktas su B.Cosby buvęs 1996-aisiais. Ji buvo sunkiai sužeista per automobilio avariją ir persikraustė į Floridą gyventi su seserimi, kuri susisiekė su komiku ir paprašė finansinės paramos. Jis paprašęs leisti pasikalbėti su T.Serignese ir šaukęs ant jos, klausęs, kodėl ji jam skambina po tokios daugybės metų.

Pasak T.Serignese, B.Cosby per „Western Union“ atsiuntė jai 10 tūkst. dolerių. Po poros dienų ji gavusi 5 tūkst. dolerių iš jo vadybos kompanijos „William Morris Agency“. T.Serignese pateikė kompanijos laišką, pasirašytą agento Tomo Illiuso (Tomo Iliuso), kuris tuo metu atstovavo Billui Cosby ir kuris 2011 metais mirė.

T.Serignese sakė, jog A.Constand advokatai sutiko jai atstovauti, bet ji nusprendė nekelti bylos. Vienas civilinėje byloje dalyvavęs advokatas negalėjo komentuoti dėl susitarimo slaptumo sąlygos.

„Nėra DNR. Nėra įrodymų. Nebuvo jokių kamerų. Įrašinėjimo tuomet nebuvo. Nėra įrodymų, – sakė ji. – Tik mano žodis prieš Billo Cosby“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių