Quantcast

A. Tapinas: tikrai nusiskusiu plaukus

Prie akcijos „Nusiskusiu plaukus dėl sergančių vaikų“ sumanytojos Ievos Krivickaitės prisijungė ir ją palaikanti komanda: dainininkai Andrius Mamontovas ir Sasha Song, žurnalistas Andrius Tapinas, poetas Mantvydas Leknickas. Penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje M. Leknickas nutarė atsisveikinti su savo plaukais, nes, pasak akcijos organizatorių, plaukai viską keičia ir pildo vaikų svajones.

„Ieva pasikvietė ir pasiūlė aplankyti sergančius vaikus, bijojau, bet nuvykau. Tai gražiausi ir stipriausi žmonės, kuriuos esu matęs. Ačiū Ievai už tokią patirtį“, – dėkojo M. Leknickas.

Plaukus nusiskusti pažadėjo ir LRT laidų vedėjas Andrius Tapinas. „Nutariau daugiau prisidėti prie akcijos, ne tik plakatą palaikyti. Turiu viziją, kad vadinamasis nuomonės formavimas yra įrankis, su kuriuo reikia padaryti kažką gero“, – tikino jis. A. Tapinas žadėjo aktyviai kviesti visus savo sekėjus prisidėti prie akcijos. „Jei surinksime šią sumą, o aš tikiu, kad ją ir viršysime, tikrai nusiskusiu plaukus. Tai bus sėkmingos akcijos simbolis“, – kalbėjo žurnalistas.

„Trejus metus savanoriauju ir niekada negalvojau, kad atsisveikinimas su plaukais vaikams yra problema, kol kartą sutikau mažą keturių mergaitę, kuri kalbėjo: man nukris plaukai, aš būsiu bjauri“, – patirtimi dalinosi I. Krivickaitė. 

Suvokusi vaikų baimes, mergina nutarė juos padrąsinti: „Tikiuosi, kad vaikai galės glostyti mano pliką galvą taip, kaip aš dabar glostau jų, ir mylėti mane be plaukų ne mažiau nei su plaukais, taip suprasdami, kad ir jie yra mylimi ne mažiau.“ 

Sasha Song žavėjosi akcijos sumanytoja, jos užsispyrimu ir siekiu. Tam pritarė ir A. Mamontovas. „Mane sujaudino Ievos iniciatyva, sumanymas. Atrodo, tai – paprastas veiksmas, bet jame yra labai jautrus momentas, kuris byloja, kad ji labai gerai susipažinusi su sergančių žmonių gyvenimu“, – sakė žinomas dainininkas. Vyras nutarė prisidėti prie akcijos ir taip pat pažadėjo dar šį mėnesį nusiskusti plaukus. „Tai nieko nekainuoja, plaukai atauga, o solidarizuodamiesi galime suteikti vaikams jausmą, kad jie – ne vieni“, – tikino atlikėjas. Jis skatino ir kitus žinomus žmonės prisidėti prie akcijos.

Viena iš akcijos organizatorių atskleidė, kad iš kalbinto daugiau nei šimto žinomų žmonių plaukus nusiskusti sutiko vos keletas vyrų ir nė viena moteris. „Ieva, vos 17, yra tikra drąsuolė“, – teigė ji.

17-metė I. Krivickaitė siekia surinkti 30 000 eurų, kurie būtų skirti onkologinėmis ligomis sergančių vaikų nekompensuojamiems vaistams ir svajonėms pildyti.

Surinkusi pinigus, mergina pažadėjo nusiskusti savo storus, ilgus plaukus, taip solidarizuodamasi su mažaisiais kovotojais, kurie labai bijo netekti plaukų. Akcijos rengėjai ir palaikytojai sako, kad pagrindinė akcijos žinutė: plaukai yra svarbūs tiek, kiek jie padeda įgyvendinti svajones.

Todėl žinomi žmonės prisideda savaip: drąsins kartu nusiskusdami plaukus ir parodydami, kad pokytis yra laikinas, padovanos savo laiko ar nustebins išskirtine dovana.

Akcijos rengėjai tam skiria visą rugsėjį, kuris pasaulyje minimas kaip onkologinėmis ligomis sergančių vaikų mėnuo. Tai ne pirma I. Krivickaitės sumanyta akcija vaikams padėti, bet pirmoji, kurią palaiko tiek daug žinomų žmonių, pasiruošusių netgi nusiskusti plikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių