Quantcast

A. Tapinas: „Auksinio proto“ finale bus krūvos iš vėžių išmuštų žmonių

„Auksinio proto“ finalas bus labai įtemptas, o sukti klausimai iš vėžių muš jo dalyvius, sako vienas projekto kūrėjų ir vedėjų Andrius Tapinas. Vienas tokių klausimų, pasak jo, jau rodytame paguodos finale pasitaikė sporto komentatoriui Nerijui Kesminui – vaikščiojanti futbolo enciklopedija negalėjo atsakyti į klausimą, susijusį su FIFA (liet. Tarptautinė futbolo federacija).

Projekto gerbėjų laukia ne tik labai įdomus finalas. Jau aišku, kad bus ir antrasis „Auksinio proto“ sezonas. O jame, kaip atskleidžia A. Tapinas laidai „Labas rytas, Lietuva“, numatyta nemažai pakeitimų ir naujienų.

– Ar tiesa, kad nugalėtojui kelionę atvėrė jo slengo žinios?

– Tam tikra prasme taip. Tačiau tie, kuri žiūrės finalą, iki paskutinės minutės nežinos, kada tas slengas buvo vartotas ir kodėl, mat mes keliavome į senąsias kalbas, kurios dabar transformavosi į slengą. Kurdamas klausimus ir susipažindamas su jais, „Auksiniame prote“ pats daug ką sužinau. Man tai yra labai naudinga.

– Kaip Jūs kuriate klausimus? Koks tas procesas?

– Yra krūva žmonių, kurie kuria klausimus, o mes su Arūnu Valinsku sėdime susikėlę kojas ant stalo ir sakom – blogai, blogai, neįdomu, banalu. Tada viską išmėtome ir galvojame, kad klausimus kurti reikia mums patiems.

O jeigu rimtai, klausimus kuriame visa kūrybinė grupė. Ji yra atskirta nuo tų žmonių, kurie kviečia svečius. Mes nežinome, kas bus laidos svečias, kas žais žaidime, kad neatrodytų, jog klausimus patiuninguojame pagal svečius ar kažkaip panašiai. Norime, kad nekiltų jokių insinuacijų ir abejonių, kad viskas yra skaidru ir ne saviškiai laimi. Kaip kartais sako: ai, televizijoje ten visi saviškiams prizus dalina.

– Koks buvo netikėčiausias, įdomiausias klausimas?

– Su kolegomis rinkome „Auksinio proto“ sezono klausimą. Išrinkome beveik vienbalsiai. Praėjusį trečiadienį paguodos finale žaidė Nerijus Kesminas – vaikščiojanti futbolo enciklopedija. Jis gavo klausimą: ši Europos valstybė, nepriklausanti FIFA (ir visa salė: o, N. Kesminui apie futbolą, viskas čia nupirkta ir korumpuota), yra 22-a pasaulyje pagal gyventojų skaičių ir 11-a Europoje pagal plotą, kokia tai valstybė? Ir Nerijus, vaikštanti enciklopedija, tris kartus pakeitė veido spalvą, o aš, būdamas šoko būsenos, supratau, kad jis neatsakys į šitą klausimą. Ir neatsakė, nes klausimas buvo su kabliuku – tai yra Jungtinė Karalystė, nes FIFA priklauso Anglija, Škotija, Velsas ir Šiaurės Airija. Tikrai smagu matyti tokius netikėtus klausimus, kartais jie iš vėžių išmuša net ir labai protingus žmones. Finale taip pat bus krūvos iš vėžių išmuštų žmonių.

– Superfinale – vien vyrai. Ką tai pasako?

– Deja, taip. Tai nepasako nieko. Nepaisant mūsų pastangų, dalyvauja gerokai daugiau vyrų. Galbūt moterys mažiau drąsios, mažiau nori eiti į televiziją, gal truputį daugiau galvoja, kaip pasirodys. Nors vyrai taip pat turi tų kompleksų: jei nelaimėsime, viskas – pasaulis sugrius.

Kitame sezone turėsime užduotį, kad žaidime dalyvautų 50 proc. moterų ir 50 proc. vyrų, o finale būtų bent dvi moterys.

– Nugalėtojas į kelionę aplink pasaulį vešis ir savo draugę?

– Nugalėtojas jau aiškus. Žinome ir maršrutą. Jis fantastiškas: Niujorkas, Los Andželas, Bankokas, Honkongas, Brisbanas, Dubajus. Žodžiu, tikra kelionė aplink pasaulį. Laimėtojas pats sako, kad tai – jo gyvenimo kelionė ir jis nori į ją leistis su savo širdies dama, ir mes sakome: taip, žinoma, prašom.

– Finale pakeisite ir įprastas taisykles?

– Taip, norėjome dar daugiau intrigos. Viena iš pamėgtų rungčių – kai per minutę trims žaidėjams reikia atsakyti į 20 klausimų. Finale į juos atsakinės nebe trys, o penki žaidėjai, ir toliau eis likę trys žaidėjai. Jie varžysis tarpusavyje, kas surinks daugiausiai taškų. Bus nerealiai įtemptas superfinalo finalas.

– Ar tiesa, kad laimi nebūtinai stipriausi, reikia ir sėkmes?

– Taip, yra tam tikras sėkmės faktorius. Mes tai žinom. Ir aš, važinėdamas po Lietuvą ir kalbėdamas su žmonėmis, žiūrovais, jiems dažnai tai pabrėždavau. Juk būna, kad išmeta stipriausią. Tai šių metų finale ir antrame sezone bus kitaip: jeigu pirmame etape sužaidei labai gerai, bet tavo komandos nariai truputėlį apsimiegoję, vis tiek gauni vadinamąją neliečiamybę. Finale tavęs negali išmesti, pašalinti gali tik iš silpniau pasirodžiusiųjų.

Vieno populiariausių LRT projektų „Auksinis protas“ finalas –  jau trečiadienį 21.30 val. tik per LRT Televiziją ir portale LRT.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių