Quantcast

Staigmena: nacionalinės „Eurovizijos“ finalas vyks Klaipėdoje

Šiųmetinės nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalininkai dėl kelialapio į Kijevą susikaus Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Šią žinią penktadienio popietę LRT didžiojoje studijoje paskelbė LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Vasario 16-ąją minėjome Kaune, o Kovo 11-ąją, kada ir vyks nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalas, sutiksime Klaipėdoje. Manau, šią tradiciją tęsime ir ateityje“, – pasirašydamas sutartį su Klaipėdos miesto meru kalbėjo LRT generalinis direktorius – „Šiemet Klaipėda – Lietuvos kultūros sostinė. Norėjome pabandyti su „Eurovizija“ išvažiuoti iš Vilniaus. Siekiame, kad nacionalinė atranka taptų pagrindiniu Lietuvos muzikos renginiu.“

A. Siaurusevičiaus teigimu, jei Klaipėdoje pavyks sklandžiai suorganizuoti šį renginį, kitais metais bus galima svarstyti apie finalo rengimą kituose Lietuvos miestuose. „Kiti miestai turės pasistengti, kad tektų ši garbė, ir, žinoma, atitikti daug reikalavimų. Visų pirma, norėti, kad konkurso finalas vyktų būtent pas juos, gerbti muziką ir rodyti iniciatyvą“, – linksmai kalbėjo nacionalinio transliuotojo vadovas.

Anot jo, kadangi konkurso finalas vyks ypatingą dieną – Kovo 11-ąją, – koncerte bus galima išvysti ne tik šešis nacionalinės atrankos finalininkus, bet ir kitas Lietuvos muzikos žvaigždes. „Kadangi nacionalinė atranka yra labai populiari jaunimo tarpe, norime per „Euroviziją“ diegti ir valstybingumo vertybes“, – tikino A. Siaurusevičius.


Šiame straipsnyje: Eurovizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių