Quantcast

„Sputnik“ skambučių sulaukė ne viena Lietuvos įžymybė

  • Teksto dydis:

Dizaineriui Juozui Statkevičiui davus skandalu virtusį interviu Rusijos interneto portalui „Sputnik“, šie ir toliau nepalieka ramybėje žinomų Lietuvoje žmonių. Šį kartą propagandinio portalo taikiklyje atsidūrė aktorius Arūnas Sakalauskas bei režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

„Skambino iš „Sputniko“. Sako, kad nori pakalbinti apie mano kūrybą. Ir ką aš čia taip prisikūriau... Aš rimtai“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo A. Sakalauskas. Aktorius interviu duoti atsisakė.

Po garsaus vyro paliktu įrašu virtualioje erdvėje atsirado vienas kitas šmaikštus komentaras. „Gal kuria naują žanrą – propagandinę komediją?“, – svarstė internautas Justas. 

„Tamsta, medalio neturi, nieko nebus“, – pridūrė Vilius.

„Iš karto atsiprašyk ir duok interviu“ – rašė vienas vyras, pasiremdamas J. Statkevičiaus istorija.

Žinomas dizaineris po kilusio skandalo viešai atsiprašė: „To puslapio atstovai man skambino daugiau nei dešimt kartų – atsiliepiau neapsikentęs. Ne tik nesupratau, iš kur man skambinama, tačiau, tiesą sakant, net nenugirdau. Daug klausinėjo apie spektaklius, teatrą, – sakė Juozas. – Dabar būsiu pamokytas, belieka atsiprašyti. Nuoširdžiai atsiprašau, nes nesupratau, su kuo šneku. Žodžiai buvo pastiprinti ir išimti iš konteksto“. Dizaineris tuomet interviu kalbėjo apie masinę lietuvių emigraciją, labai prastą situaciją Lietuvoje ir meilę Rusijai.

„Neįtikėtina, bet tiesa. Man ką tik kelis kartus skambino įtartinas „No Caller ID“, pakėliau, nes galvojau, kad gal kas iš Londono, bet... prisistatė rusų kalba korespondentas iš „Sputnik“, iš Maskvos. Nekalbėjau nė žodžio, numečiau ragelį ir daugiau nekėliau, nors dar skambino“, – naujiena savo paskyroje „Facebook“ antradienio pavakarę pasidalijo ir D. Ibelhauptaitė.

Režisierė teigė, kad vakar iš to paties numerio net keturis kartus buvo skambinta ir dirigentui Gintarui Rinkevičiui. Jis, anot geros maestro draugės D. Ibelhauptaitės, irgi nekalbėjo, po pirmojo skambučio nebeatsiliepė.

„Esame dėkingi J. Statkevičiui, nes tik dėl jo sužinojome, kas yra „Sputnik“ ir  dabar esame budrūs. Dabar kažkoks padėties paaštrėjimas, nes atrodo, kad visiems menininkams iš eilės skambina“, – reziumavo režisierė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Sputniko " žurnalistai" žino, kam paskambinti ir iš ko galima gauti jiems reikalingą informaciją...

gintas

gintas portretas
ko jus visi verkiat? galima gyventi Lietuvoj- ir net visai pakenciamai.bet lietuvis yra lietuvis, nes turi savybe visus keikti ir del visko verkti. kad ir tures milijona, jis verks, kad valdzia jam nedave milijardo...

Oooo

Oooo portretas
Kokios čia įžymybės? Kas šitie žmonės?Rusijoje visos įžymybės.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių