Quantcast

„Solo Ansamblis“ pristato atgaivintą „Lipnių macharadžos pirštų“ dainą

  • Teksto dydis:

Kitokių skambesių ir nestandartinių muzikinių idėjų nuolat ieškanti grupė „Solo Ansamblis“ nusprendė atiduoti duoklę lietuviškos scenos istorijai – pristato naujai suskambusią legendinės grupės „Lipnūs macharadžos pirštai“ dainą „Mane apvogė“.

„Tai yra labai malonus prisiminimas ir savotiška padėka lietuviškai alternatyvios muzikos scenai kuri mus formavo ir vis dar įkvepia“, - sako grupės nariai. Kodėl būtent šis kūrinys? „Ši daina, kaip ir visa grupės LMP kūryba, yra mums ypatinga ir brangi – nuo paauglystės mėgstama bei cituojama... Viena iš mūsų draugų rato identitetą nusakančių dainų. Pamanėme, kad jei darome perdirbinį, tai norėtume savo garsais papildyti būtent šitą kūrinį ir per muziką išreikšti savo sentimentus, kuriuos kelia ši daina“, – paprastai paaiškina vienas grupės narių Vytautas Leistrumas.

„Nesiekėme būti labai žinomi ar matomi, grojome tai, kas buvo įdomu ir smagu, bet visgi alternatyvioje scenoje buvome žinomi ir pažįstami. O kai tiek metų praėjo, šiek tiek net ir keista, kad kažkas dar prisiminė ir net ryžtasi perdainuoti mūsų kūrinį“, – po penkiolikos metų nuo grupės veiklos pabaigos sako legendinis „Lipnių macharadžos pirštų“ narys Edvukas.

„Pasukome į skirtingas sritis, bet, matyt, kažkokį pėdsaką palikome, ir tai visai džiugu, nors šiandien aš pats nebelabai seku, kas vyksta lietuviškoje muzikoje“, – pripažino legendinės grupės narys.

„Solo Ansamblio“ perdainuota ir savitais skambesiais papildyta daina „Apvogė“ yra ir įvadas į birželio 14 d. „Vasaros terasoje“ Vilniuje įvyksiantį koncertą „Juoda naktis“. „Tai, kas būdavo sutinkama tik nišose, bus ištraukta į nakties šviesą. Kas skambėjo tik draugų mintyse, bus išdalinta visiems susirinkusiems“, – artėjantį koncertą pristato grupė, renginio scena besidalinsianti su draugais Visvaldu Morkevičiumi ir Benu Aleksandravičiumi („ba.“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių