Quantcast

Skelbia „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos startą

  • Teksto dydis:

Gruodžio 10-oji – diena, iki kurios „Eurovizijoje“ Lietuvai norintys atstovauti atlikėjai ir grupės bei dainų autoriai kviečiami teikti paraiškas dalyvauti nacionalinėje atrankoje.

Atranką rengs ir transliuos LRT.  Nacionalinės atrankos koncertai prasidės iškart po naujųjų ir baigsis vasario 23 dieną – tądien finale paaiškės, ką Lietuva išsiųs į Izraelyje vyksiančią 64-ąją „Euroviziją“.

„Neabejoju, kad per praėjusius metus Lietuvoje atsirado naujų vardų, gebančių pristatyti save didelei auditorijai. Tikrai turime ir dainų, galinčių pavergti ne tik Lietuvą. Abiejų kategorijų paraiškų – dainų autorių ir atlikėjų – laukiame jau nuo šiandien iki gruodžio 10-osios, o mes pažadame abi puses – ir dainas, ir atlikėjus – parodyti iš geriausios įmanomos perspektyvos“, – kviečia LRT TV vyr. prodiuseris Audrius Giržadas.

Kaip ir ankstesniais metais, paraiškas dalyvauti nacionalinėje atrankoje gali teikti trijų kategorijų dalyviai: kūrinį siūlantys autoriai, atlikėjai be kūrinio; atlikėjai su kūriniu. Pasak A. Giržado, autoriai, pateikdami dainą, gali nurodyti atlikėją, kuris jo manymu būtų tinkamiausias atlikti tą dainą.

Dainos turi būti iki šių metų rugsėjo 1d. niekur viešai neskambėjusios ir ne ilgesnės, nei 3 minučių. Dainas gali teikti ir užsienio autoriai, o atlikėjai turi būti Lietuvos piliečiai. Plačiau apie nacionalinės atrankos taisykles galite pasiskaityti čia.

64-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Izraelyje, Tel Avive, gegužės 14, 16 ir 18 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniokas

Kauniokas portretas
Tai gėju rinkimai. Reik būti kokiu nors iškrypeliu tada atsižvelks

oba

oba portretas
rinkimai to kuris nieko nelaimetu,o tokiu pas mus kruvos!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių