Quantcast

J. Wano siaubo filme – kraują stingdanti istorija

  • Teksto dydis:

Milžiniškais kino hitais tapę siaubo žanro virtuozo Jameso Wano filmai „Tūnąs tamsoje“ ir jo tęsinys sulaukė trečiosios dalies, kuri Lietuvą pasieks jau birželio pradžioje. Šįsyk režisieriaus kėdę perėmė pirmųjų dviejų „Tūnąs tamsoje“ dalių bei pirmųjų trijų „Pjūklo“ dalių scenaristas Leigh Whannellis, petis petin dirbęs prie naujojo projekto su jo prodiuseriu tapusiu J.Wanu. Filme „Tūnąs tamsoje: trečia dalis“ žiūrovai nusikels į ankstesnių juostų priešistorę – įvykius, kurie paskatino kino teatruose jau regėtą kraupią, šiurpą keliančią Lambertų šeimos kovą su dvasių pasauliu.

Filme „Tūnąs tamsoje: trečia dalis“ žiūrovai išvys iš antrosios juostos pažįstamą mediumę Elizą (akt. Lin Shaye). Paaiškėja, kad prieš Lambertus (akt. Patrickas Wilsonas ir Rose Byrne) į antgamtinių galių turinčią moterį kreipėsi kita šeima. Šįsyk jos susirūpinimą kelia į paranormalias pinkles įsipainiojusi paauglė Kvin (akt. Stefanie Scott). Prieš pusantrų metų motina praradusi mergina jos ilgisi – kalbasi su ja, pasakoja apie rūpesčius ir dalijasi nuogąstavimais.

Atrodytų, kad nieko čia ypatinga, juk praradę artimiausius žmones ypač ilgai nešiojamės juos atmintyje ir kaip įmanydami stengiamės išlaikyti jų atiminimą gyvą. Kvin neslepia kartais jaučianti, lyg mama būtų šalia. Tačiau nekaltas ilgesys netrunka pavirsti tikru prakeiksmu. Paaiškėja, kad kai žmogus kreipiasi į vieną mirusįjį, jį išgirsti gali ir kiti. Deja, siela, atkeliavusi į paauglės namus yra visai ne jos motina.

Kvin persekioti imasi galinga ir pikta linkinti būtybė, lyg siurbėlė ryjanti jos sielą gabalais. Ypatingomis galiomis apdovanota Eliza regi merginą vienoje savo vizijų ir sutinka pasitelkti gebėjimus, kad atrastų ryšį su mirusiaisiais. Tik ji gali padėti apsaugoti paauglę, tapusią nežinomo grobuonio iš anapus taikiniu. Desperatiškas Kvin tėvas stengiasi atrasti būdą išgelbėti dukterį kaip įmanydamas, tačiau laiko labai mažai – naujus „namus“ pamėgęs blogio padaras naikina ją tiesiog akyse, o apsėdimo akimirkomis ji tampa tikru monstru. Mediumė pasiryžta daug drąsos ir psichologinio tvirtumo reikalaujančiai kelionei, tačiau ar jai pavyks sugrąžinti Kvin ar bent tai, kas iš jos liko – nežinia.

Kraują stingdančio filmo „Tūnąs tamsoje: trečia dalis“ premjera Lietuvos žiūrovų laukia birželio 5 dieną.

„Tūnąs tamsoje: trečia dalis“ anonsas:

 


Šiame straipsnyje: filmaskinaslaisvalaikis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių