Quantcast

Serbijai „Eurovizijoje“ atstovaus kartą konkurse jau dalyvavęs atlikėjas

  • Teksto dydis:

Vasario mėnesį nugalėję Serbijos nacionalinėje atrankoje „Beovizija 2018“, Sanja Ilic&Balkanika įgijo teisę atstovauti savo šaliai didžiausiame Europos muzikiniame konkurse. Gegužę Lisabonoje jie atliks savo konkursinį kūrinį „Nova Deca“.

Nacionalinė atrankoje Serbijoje šiemet buvo surengta po devynerių metų pertraukos. Grupės lyderis Sanja Ilicius muzikos scenoje stovi nuo vaikystės. Kaip kompozitorius jis sėkmės sulaukė gana anksti, kai jo kūrinius ėmė dainuoti garsiausi Jugoslavijos atlikėjai.

S. Ilicius ant „Eurovizijos“ scenos lips ne pirmą kartą – 1982-aisiais jis nugalėjo Jugoslavijos nacionalinėje atrankoje ir atstovavo savo šaliai Harrogate, Jungtinėje Karalystėje su grupe „Aska“.

1998-aisiais S. Ilicius sukūrė grupę „Balkanika“, kurios nariai groja senaisiais Balkanų muzikos instrumentais, jų skambesį derindami su moderniuoju poproku.

Pastaraisiais metais grupė koncertavo visame pasaulyje, pradedant Rusija ir baigiant Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, įskaitant ir Šiaurės Korėją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių