Quantcast

Seimo narei A. Bilotaitei teko įveikti aukščio baimę

  • Teksto dydis:

Penkių aukštų pastatas ir ant jo sienos kabanti virvė – nusileidimas tokiu būdu yra įprastas karininkams, tačiau kaip tai atlikti aukščio baimę turinčiam žmogui? Tokiam išbandymui ryžosi ir šauktinio gyvenimą kariuomenėje nusprendusi išmėginti Seimo narė Agnė Bilotaitė. Kartu su dvylika kitų žinomų Lietuvos žmonių ji dviem savaitėms atsisakė patogaus gyvenimo, persikėlė į Ruklos poligoną ir tapo LRT televizijos projekto „Tikri vyrai“ dalyve.

Dar iki šios užduoties visi dalyviai ir laidos kūrėjai žinojo, kad Seimo narė jaučia stiprią aukščio baimę: „Ji mane lydi nuo vaikystės – pamenu, kieme buvo vaikų, kurie vaikščiodavo namų stogais ir jiems tai būdavo atrakcija, tačiau tik ne man. Niekada tokia nebuvau, todėl ši užduotis man buvo ypač didelis iššūkis“, – atvirai pripažino A. Bilotaitė.

Pakilę į penktą pastato aukštą, projekto „Tikri vyrai“ dalyviai turėjo šokti pro langą, laikydamiesi virvės, ir siena nusileisti žemyn. Kiekvienas dalyvis, prieš lipdamas pro langą, gaudavo detalų instruktažą, tačiau A. Bilotaitei išlipimas nepavyko – tik išlipusi pro langą, moteris ant virvės pakibo žemyn galva. Kelias akimirkas iš baimės sukaustyta politikė į kariškių patarimus reagavo tik žodžiu „Negaliu“, tačiau galiausiai jai pavyko atgauti pusiausvyrą ir nusileisti ant žemės.

„Jausmas labai keistas, kai pats esi toks mažas, taip aukštai, ir supranti, kad tavo gyvybė yra ant plauko... Tai yra labai trapu, labai trapu ir, na, tikrai neįprasta“, – atlikusi užduotį savo išgyvenimais dalijosi A. Bilotaitė. Tiesa, tai nebus vienintelis išbandymas šio vakaro laidoje – vėliau dalyviams teks įveikti ir fiziškai bei psichologiškai itin sudėtingą kliūčių ruožą „Vilko takas“. Kuriems iš dalyvių pavyks su juo susidoroti, LRT televizijos žiūrovai sužinos jau šį vakarą 22.30.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių