Quantcast

Samas: abu „Eurovizijos“ pusfinaliai buvo baisūs

  • Teksto dydis:

Abu „Eurovizijos“ pusfinaliai buvo siaubingi, o lietuvių daina šiame kontekste pasirodė ne tik kaip labai linksma, bet ir kaip stipri. Taip teigia prodiuseris ir atlikėjas Saulius Urbonavičius-Samas.

Abu „Eurovizijos“ pusfinaliai buvo siaubingi, o lietuvių daina šiame kontekste pasirodė ne tik kaip labai linksma, bet ir kaip stipri. Taip teigia prodiuseris ir atlikėjas Saulius Urbonavičius-Samas.

„Šį kartą mūsų daina buvo gana stipri, gerai sudėta, geros nuotaikos, išsiskyrė iš visos tos košės eurovizinių, neįdomių ir tikrai negerų dainų. Abu pusfinaliai iš tikrųjų buvo baisūs. Buvo labai mažai išskirtinių dainų“, – LRT Radijui sako S. Urbonavičius-Samas.

Jam antrina ir „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas Ramūnas Zilnys. Jis akcentuoja, kad lėtos kitų dalyvių dainos prisidėjo prie Lietuvos dueto sėkmės, tačiau tai nėra pagrindinė priežastis – atlikėjams pasirodžius blogai, jų daina nebūtų gerai įvertinta.

S. Urbonavičius-Samas: bučiniai tėra manifestas

Vienoje esantis R. Zilnys tvirtina, kad lietuvių pasirodymas pusfinalyje atrodė puikiai, nepaisant to, kad iki tol atlikėjai labai jaudinosi ir turėjo atlaikyti nemažą spaudimą iš pačios Lietuvos. Jis taip pat pastebi, kad, artėjant pasirodymui, paskutinioji repeticija būna gana prasta, ir taip nutiko ir Vaidui su Monika.

„Paskutinė repeticija būna sudėtingiausia, galbūt ir šiek tiek klaidelių daroma. Tada ateina šioks toks nerimas. Taip buvo ir šį kartą. Mano nuomone, per generalinę repeticiją atlikėjai nepadainavo idealiai ir buvo kilę minčių, kas dabar bus, bet vakaro pasirodymas buvo stipriausias iš visų, kuriuos jie surengė per repeticijas, o tai rodo, kad jie tikrai moka susikaupti“, – įsitikinęs R. Zilnys.

S. Urbonavičius-Samas teigia, kad Vaido ir Monikos bei jų pritariančiųjų vokalistų bučiniai pasirodymo metu tikrai nebuvo raktas į sėkmę. Jo nuomone, tai tiesiog buvo politinis Lietuvos deleguotos komandos pareiškimas, noras pasakyti, kad meilei nėra didelio skirtumo tarp rasių, lyčių ir kitų aspektų.

„Tai yra tiesiog manifestas. Kad tai padėjo – nelabai tikėčiau. Manau, kad tai yra desperatiški mūsų bandymai atspėti, ką kur reikia pabučiuoti, nusirengti ar kažką iššauti, nužudyti ant scenos, kad tik mus pastebėtų ir prabalsuotų. Šį kartą tai buvo visai ne tai“, – tikina S. Urbonavičius-Samas.

Jis priduria, kad, vertinant visus antrajame pusfinalyje pasirodžiusius atlikėjus ir nuskambėjusias dainas, Lietuvos duetas ir jų atliktas kūrinys buvo puikus. „Šį kartą mūsų daina buvo gana stipri, gerai sudėta, geros nuotaikos, išsiskyrė iš visos tos košės – eurovizinių, neįdomių ir tikrai negerų dainų. Abu pusfinaliai iš tikrųjų buvo baisūs. Buvo labai mažai išskirtinių dainų“, – LRT Radijui sako S. Urbonavičius-Samas.

R. Zilnys: kiti labai norėjo paliūdėti

Jam antrina ir R. Zilnys. Jo teigimu, prie Vaido ir Monikos sėkmės pusfinalyje šiek tiek prisidėjo tai, kad didžioji dalis dainų buvo dramatiški lėtesnio tempo kūrinai, o lietuvių daina buvo linksma. Kaip panašią šiuo aspektu R. Zilnys išskiria ir Izraelio deleguotą dainą.

„Lietuvių ir izraeliečių kūriniai vieninteliai, kurie buvo tiesiog linksmi ir taip pat skirtingi. Izraelio kūrinys – linksmas, kičinis, tačiau jis truputį skamba kitaip. Lietuvių kūrinys – greitas, smagus, linksmas, o po to ėjo maždaug penkios ar šešios dainos, kuriose visi atlikėjai labai norėjo paliūdėti“, – nurodo, R. Zilnys.

Jis pabrėžia – jeigu lietuvių kūrinys būtų buvęs prastas, atlikėjai butų nusidainavę ar nemaloniai atrodę scenoje, lėtos kitų dalyvių dainos nebūtų padėjusios. Jis atkreipia dėmesį, kad nereikėtų visos sėkmės argumentuoti tik tuo, jog antrajame pusfinalyje skambėjo lėti kūriniai.

Tiek Vaidą, tiek Moniką pažįstantis S. Urbonavičius-Samas tikina – abu Lietuvos atlikėjai yra užsispyrę ir pasiekę aukštą profesionalumo lygį, todėl tikrai sugebės susitvarkyti su jauduliu, kylančiu finale. „Vienintelis mano pastebėjimas – spalvų mišrainė ant scenos. Daina truputį perkrauta tiek skambesiu, tiek vaizdu, bet tai – ne jų problema. Dažnai į tai kišasi didžioji „Eurovizijos“ komanda, kuri visko pridėlioja. Šį kartą „Eurovizija“ tikrai yra perkrauta. Kartais toje košėje nebegali pamatyti gražių dalykų“, – sako S. Urbonavičius-Samas.

R. Zilnys savo ruožtu linki atlikėjams atsipalaiduoti ir mažiau galvoti, kas apie juos šnekama, komentuojama. Anot jo, natūralu, kad Vaidas ir Monika gauna didelį spaudimą, patys stebi įvairias diskusijas. „Jie modernūs žmonės, dažnai leidžia laiką internete ir tai vienaip ar kitaip veikia jų nuotaikas. Iš karto po pusfinalio jie sakė – ačiū už geras mintis. Tų gerų minčių tikrai labai reikia“, – teigia R. Zilnys.


Šiame straipsnyje: SamasEurovizijamuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras

Geras portretas
Geras ir teisingas straipsnis,tai geriausias is geriausiu komentaru.Sekmes musu Monikai ir Vaidui,,jie nuostabus...

Sutinku

Sutinku  portretas
Kad butu zymiai geresni pusfinaliai, jei dainuotu Samas SU RUPORU, :)))))))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių