Quantcast

S. Skambinas: gatvės šokiai – tiesiausias kelias link didžiosios scenos

  • Teksto dydis:

Nors talentingas šokėjas Saulius Skambinas išgarsėjo kaip pramoginių šokių atstovas, garsus vyras prisipažįsta, kad nėra prisirišęs prie vieno muzikos stiliaus. Šiandien Saulius organizuoja unikalius gatvės šokių čempionatus „Black and White“ ir yra įsitikinęs, kad šie šokiai – tiesiausias kelias jauniems šokėjams patekti ant didžiosios scenos. Artimiausias „Black and white“ gatvės šokių čempionatas vyks jau birželio 6 d..

„Dažnai manęs klausia, kaip vyksta gatvės šokių treniruotės, jei, pavyzdžiui, lauke lyja. Iš pradžių suglumdavau nuo tokio klausimo, bet dabar suprantu – daugybė žmonių galvoja, kad gatvės šokiai privalo būti šokami gatvėje. Nieko panašaus! Gatvės šokiai – tai ekspresija, energija, laisvumas ir tobuli kūnai, vieta ir oras čia vaidina mažiausią vaidmenį“, – tikina garsus šokėjas Saulius Skambinas.

Mintis organizuoti „Black and White“ gatvės šokių čempionatus kilo prieš porą metų. „Buvau pavargęs nuo lotynų muzikos, ieškojau kažko naujo. Gatvės šokiai tada jau nebuvo naujiena Lietuvoje, tačiau galvojau apie būdus jiems suteikti daugiau sistemiškumo. Taip atsirado „Black and White“ čempionatas“, – kalbas S. Skambinas.

„Black and White“ čempionatuose galimybė pasirodyti suteikiama įvairių gatvės šokių stilių atstovams, tiek pažengusiems, tiek ir pradedantiesiems šokėjams. Festivalyje pasirodo daugiau nei 1,5 tūkst. šokėjų, kiekvienas jų priklauso vienai iš 16 kategorijų. Šokiai vyksta ant juodai balto grindinio – lyg šachmatų lentos. Iš čia kilęs ir čempionato pavadinimas.

„Kurdamas šį čempionatą orientavausi į sistemą, kuri šokėjams leistų objektyviai įsivertinti savo pažangą, greičiau išvysti rezultatus. Kiekvienos kategorijos nariai šoka pagal tą pačią ritmiką, garso takelis jiems išsiunčiamas du mėnesiai iki konkurso pradžios. Jie turi laiko ruoštis ir gludinti choreografiją, vietos improvizacijai čia nėra“, – pasakoja garsus šokėjas.

Anot Sauliaus Skambino, visi šokių stiliai savaip gražūs ir naudingi, tačiau gatvės šokiai labiausiai tinka tiems, kurie nori greitų rezultatų ar svajoja pasirodyti didžiojoje scenoje. „Pažiūrėkite bet kokį koncertą – visi garsių atlikėjų koncertuose pasirodantys šokėjai ir yra gatvės šokių profesionalai. Niekas nešoka rumbos ar valso“, – juokasi Saulius.

„Black and White“ šokių čempionatas vyks šį šeštadienį, birželio 6 dieną, Kaune, PLC „Mega“ ekspozicijų salėje, II-ame aukšte. Čempionato pradžia 10 val., dalyvavimas ir lankymas – nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morė

Morė portretas
Tai tiesiausias kelias į seimą, ar ne. Ar pamiršai?

grazu gyventi Lietuvoje

grazu gyventi Lietuvoje portretas
muzika atrado Mamontovas,o soki-Skambinas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių