Quantcast

S. Kingas apie siaubo filmą „Ragana“: buvau velniškai išgąsdintas

  • Teksto dydis:

Siaubo filmų rinką vis dažniau užkariauja ne įspūdingi biudžetai, garsių aktorių pavardės ir specialiųjų efektų gausa, o kino debiutantų juostos, žavinčios genialiu paprastumu. Daugelį nustebinęs siaubo filmas „Pradink“ (angl. „Get Out“) susilaukė didelės sėkmės, o jaunąjį režisierių Jordaną Peele'ą užplūdo vienas už kitą pelningesni didžiųjų Holivudo kino studijų darbo pasiūlymai.

Savo sėkmę kino debiutantas vertina kukliai: „Sukūriau filmą turimomis priemonėmis“, – teigia režisierius.

Vienas ryškiausių tokių „iš niekur“ atsiradusių filmų pavyzdžių – 2015-aisias kinus pasiekęs siaubo filmas „Ragana“ (angl. „The Witch: A New-England Folktale“). Sundance kino festivalyje apdovanotas už režisūrą ir pavadintas genialiu bei paliekantis gilų įspūdį filmas „Ragana“, nenaudojant jokio dirbtinio apšvietimo, buvo nufilmuotas vos per 25 dienas, filmo biudžetui tesiekiant tik 3 milijonus JAV dolerių.

Parodytas kinuose, liaudies pasakojimas apie raganas paremtas filmas pelnė ne tik žiūrovų meilę, įtakingų kino kritikos portalų „Rotten Tomatoes“ ir „Metacritic“ simpatijas, tačiau ir garsenybių pripažinimą. Savo „Twitter“ paskyroje garsus rašytojas, siaubo meistras Stephenas Kingas prisipažino buvęs išgąsdintas, o filmą pavadino „įtemptu ir skatinančiu mąstyti“. Rašytojo pėdomis pasekė ir jo kolega, taip pat rašytojas ir siaubo istorijų meistras, aštrialiežuvis Brianas Keene'as, „Twitter“ rašydamas jog „Ragana“ yra puikus, įžvalgus ir vienas baisiausių jo matytų siaubo filmų.“

Juosta nepraslydo pro akis ir religinių organizacijų atstovams – „Šėtono Šventykla“, propaguojanti teisingumą ir kilnius darbus, surengė keletą filmo seansų, o organizacijos lyderis Jexas Blackmore'as filmą pavadino „įtaigiu įsigilinimu į satanizmo esmę, kuris religines bendruomenes skatins diskutuoti“.

Filmo veiksmas nukelia į 1630-ųjų Angliją. Dievobaiminga šeima nutaria palikti vietinę bendruomenę ir įsikuria miško pakraštyje, kur, anot gandų, gyvena ragana. Tačiau šeimos galvai tai nė motais – vyras uoliai tiki sukūręs Dievo palaimintą šeimą, tačiau sėkmė ir palaima juos apeina ratu – netekus derliaus, šeimoje mįslingai dingsta jauniausiasis sūnus, prižiūrėtas vyresnėlės sesers. Prasidėjus siaubingų įvykių virtinei, šeimos galva dukterį ima įtarti raganavimu...

Į geriausių siaubo filmų topus patenkanti ir baisiausiu 2016-ųjų filmų vadinama „Ragana“ TV1000 Premium kanalo eteryje bus parodyta birželio 24 d. 20.00 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių