Quantcast

Rusijos atstovės likimas „Eurovizijoje" vis dar miglotas

  • Teksto dydis:

Iki „Eurovizijos" dainų konkursui likus kiek daugiau nei mėnesiui Rusijos atstovės Julijos Samoilovos likimas vis dar miglotas – sekmadienį konkurso darbo grupės vadovas Frank-Dieter Freilingas Vokietijos laikraščiui „Der Tagesspiegel“ pranešė, kad iki šiol EBU jokio pranešimo iš Ukrainos apie draudimą J. Samoilovai dalyvauti konkurse negavo.

F.-Dieter Freilingas tikina, kad laiko pakeisti sprendimą dėl leidimo J. Samoilovai dalyvauti konkurse dar yra.

„Vis dar neturime jokio oficialaus pranešimo iš Ukrainos valdžios. Prezidentas ir premjeras gali nepaisyti slaptosios tarnybos sprendimo. EBU turi gerbti Ukrainos teisę šioje diskusijoje. Nuo pat pradžių pabrėžėme, kad visi dalyviai turėtų turėti teisę dalyvauti konkurse. Jei draudimas lieka, mes vis tiek Rusijai suteiksime šansą dalyvauti konkurse nuotoliniu būdu. Tiesa, mūsų siūlymas dėl nuotolinės transliacijos nebuvo priimtas nei vienos pusės“, – kalba darbo grupės vadovas.

Jis primena, kad Ukrainos vice ministras pirmininkas Viačeslavas Kyrylenko pakartotinai paprašė Rusijos išsirinkti naują kandidatą, kuris nepažeistų Ukrainos įstatymų ir galėtų dalyvauti konkurse.

„Vis dar laukiame galutinio sprendimo iš Ukrainos valdžios. Jei jie nuspręs palikti draudimą, mes tęsime diskusiją su Rusija ir bandysime ieškoti sprendimų. Vienas dalykas, kurį mes pastebėjome dar prieš paskelbiant draudimą dalyvauti konkurse, yra tai, kad Rusijos delegacija vienintelė nedalyvavo privalomose išankstinėse peržiūrose ir nerezervavo apgyvendinimo vietų. Rusija turi aiškiai apsispręsti dėl dalyvavimo konkurse, lygiai kaip ir mes turime suteikti visas galimybes jiems dalyvvauti“, – teigia F. Dieter Freilingas.

Jau anksčiau LRT.lt portalas pranešė, kad „Pirmasis kanalas“ atsisakė dainininkės Julijos Samoilovos dalyvavimo „Eurovizijoje“ per atstumą, skelbia lenta.ru.

EBU anksčiau teigė, kad sprendimas dainą atlikti palydovinio ryšio pagalba atspindi konkurso vertybes ir dvasią ir užtikrintų galimybę visiems 43 dalyviams pasirodyti konkurse.

Nacionalinis Rusijos kanalas pranešė, jog kitais metais, nepriklausomai nuo to, kur vyks konkursas, Rusijai atstovaus J. Samoilova.

Rusijos televizijos žada boikotuoti dainų konkursą ir nei viena Rusijos televizija šiemet „Eurovizijos“ netransliuos.

Išrinktoji Rusijos atstovė pažeidė Ukrainos įstatymus, nes prieš daugiau nei metus koncertavo aneksuotame Kryme.

Pati atlikėja nelegalų vizitą patvirtino agentūrai AFP.

Olenos Gitlianskos, Ukrainos saugumo tarnybos atstovės, teigimu, dainininkė į Ukrainą atvykti negalės trejus metus.

Į „juodąjį“ nepageidaujamųjų Ukrainoje sąrašą įtraukta daugiau kaip 140 Rusijos artistų.


Šiame straipsnyje: Julija SamoilovaEurovizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
EBU turi gerbti saliu istatymus ,o ne stengtis ,kad jie butu pazeidinejami , EUROVIZIJA ISSIGIME ir laikas ja naikinti.

Politologas

Politologas portretas
Ar šios susidariusios situacijos negalima būtų pavadinti provokacija prieš Eurovizijos dainų konkursą - nežinau ... Manau , Ukraina piktnaudžiauja jai suteiktu pasitikėjimu rengti Eurovizijos dainų konkursą ...

Rasa

Rasa portretas
Nera baisiau,kai smegenis maiso su uzpakaliu,tai cia politika su menu,net juokinga,tik zmones be smegenu gali taip daryti.Nors nenuostabu ,kad ten beprociu valdzia,na ir pas mus nemaziau
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių