Quantcast

Realybės eksperimentas „Tamsoje“ – nominuotas apdovanojimams Kanuose

  • Teksto dydis:

Pasaulinė Kanų televizijos industrijos mugė MIPCOM paskelbė, kad LNK realybės šou-eksperimentas „Tamsoje“ nominuotas MIPCOM „Diversify TV Excellence Awards“ konkurse, kaip vienas iš trijų geriausių nevaidybinių projektų, skirtų neįgaliųjų integracijai.

Šioje kategorijoje dar varžosi Belgijos Één televizijos šou „Down the Road“ ir Didžiosios Britanijos „BBC Three“ laida „Different Like Me”.

Iš viso septyniose įvairių TV žanrų kategorijose „Diversify TV Excellence Awards“ konkuruoja 21 televizijos projektas iš JAV, Australijos, Kanados, Arijos, Didžiosios Britanijos ir Belgijos. Nominantai atrinkti analizuojant 20 pasaulio šalių projektus, kurie eteryje pasirodė per pastaruosius dvylika mėnesių.

„Mūsų kompanijos, „Tymdrym“ vardas vis garsiau skamba tarptautinėje erdvėje ir mes labai tuo didžiuojamės. Neseniai buvome Kijeve vykusioje TV formatų mugėje. Pranešimo metu mūsų nuostabai projekto daug pristatinėti nereikėjo, apie „Tamsoje“ žino pačios didžiausios pasaulyje televizijos kompanijos. Buvome sutikti ovacijomis. Net sunku patikėti, kad tai vyksta“, – džiaugiasi prodiuseriai Laura Paukštė ir Dominykas Kubilius.

„Tarptautinėje rinkoje vis daugėja formatų socialine tematika, jie yra populiarūs ir mylimi žiūrovų. Lietuva čia žengia pirmuosius žingsnius ir mums garbė, kad mes turime tokią galimybę“, – sako projekto „Tamsoje“ formato kūrėjai.

„Projektas „Tamsoje“ įrodė, kad tie, kurie laikomi neįgaliais, taip pat gali tapti stipriais lyderiais ir net mentoriais. Pirmą kartą gyvenime regėjimo negalią turintys žmonės buvo išvaduoti iš politinio korektiškumo ir verksmingos tolerancijos getų, jie išėjo į šviesą ir suspindo tarptautinio masto TV projekte, o dabar juos nutvieks ir Kanų prožektoriai. Dabar jie yra tikrosios žvaigždės, dabar jie gyvena tikrą ir visavertį gyvenimą. Tačiau šis projektas ne apie akluosius ir ne apie tamsą, iš tiesų jis labiau skirtas mums – regintiems, talentingiems ir apdovanotiems, kad mes pagaliau suvoktume, kaip svarbu branginti kiekvieną dieną, kiekvieną šviesos spindulį, o užuot švaisčius laiką nereikšmingiems dalykams – kurti tokius iš pirmo žvilgsnio beprotiškus projektus kaip „Tamsoje“, – dalinasi mintimis J. Jefremovas.

MIPCOM „Diversify TV Excellence Awards“ nugalėtojai bus paskelbti spalio 16-ąją iškilmingoje ceremonijoje Kanuose didžiausios televizijos industrijos mugės metu.

Birželį Budapešte vykusioje TV formatų mugėje ir konferencijoje „NATPE Budapest International“ LNK projektas „Tamsoje“ buvo pripažintas geriausiu formatu Centrinėje ir Rytų Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pesimistė

Pesimistė portretas
Gražūs lozungai ir nieko daugiau!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių