Quantcast

Radikalus žvilgsnis: modernizmo fotografijos iš sero E. Johno kolekcijos

  • Teksto dydis:

Jau pirmadienį „Siemens“ arenoje Vilniuje su grupe koncertuosiantis seras Eltonas Johnas pristatė fotografijos parodą.

Nuo ketvirtadienio galima susipažinti su įspūdingomis nuotraukomis iš E. Johno meno kolekcijos, eksponuotos Londone.

Seras E.Johnas kolekcionuoti fotografijas pradėjo apie 1990 m., kai baigė gydymosi kursą reabilitacijos klinikoje. „Kolekcionuoti fotografijas yra kur kas sveikesnė priklausomybė, nei tos, su kuriomis kovojau, todėl man nebuvo sunku jas sukeisti“, – sakė E.Johnas.

Nuo šiandien parodos „The Radical Eye“ lankytojus pasitiks 1997 m. garsaus foto menininko Irvingo Penno darytas portretas – sero E.Johno įvaizdis, jo akiniai ir žaismingas žvilgsnis. Vienas iš populiariausių dainininkų pasaulyje asmeniškai atrinko nuotraukas, dauguma kurių darytos 1910 – 1950 metais.

Nuo Mano Ray nuotraukos „Stiklo ašaros“ iki Roberto Franko įamžinto Paryžiaus ir paties Salvadoro Dali portreto – šie ir kiti fotografijos darbai pristatomi „Tate Modern“ meno galerijos parodoje „The Radical Eye“. Čia galima pamatyti kelis šimtus nuotraukų iš gigantiškos E.Johno kolekcijos, kurioje priskaičiuojama per 8 tūkst. darbų.

Rengti fotografijų parodas „Tate Modern“ pradėjo tik 2009 m. pabaigoje, todėl galerijos atstovai neslepia, kad artimiausioje ateityje tokios vertės fotografijos meno kūrinių pristatyti neplanavo. Kritikų manymu, už daugelį čia matomų darbų kolekcionieriai sutiktų paaukotų akį ar dantį. „The Radical Eye“ paroda yra pirmasis iš daugelio suplanuotų projektų, pradedančių ilgalaikį galerijos ir E. Johno su Davidu Furnishu bendradarbiavimą.

Šiuo metu E.Johnas su savo grupe tęsia koncertines gastroles Europoje. Žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi informacija, kad šios gastrolės gali būti paskutinės legendinio muzikanto karjeroje. Šįvakar ir šeštadienį E.Johnas koncertuos Švedijoje, iš kur atvyks į Lietuvą. Savo pasirodymuose dainininkas ne tik atlieka didžiausius savo karjeros hitus, bet ir pristato naujausią studijinį albumą „Wonderful Crazy Night“.

Bilietus į lapkričio 14 d. „Siemens“ arenoje Vilniuje vyksiantį E. Johno ir jo grupės koncertą dar galite spėti įsigyti visose „Tiketa“ kasose ir internetu: www.tiketa.lt

Sero E. Johno ir jo grupės koncertą pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų rengėjas „Live Nation Lietuva“, šiemet sostinėje surengsiantis britų grupės „The XX“ pasirodymą, Kaune – populiariausią pasaulyje „Pink Floyd“ muzikos šou „Brit Floyd“, o kitąmet pakviesiantis į Vilniaus Vingio parke vyksiantį didžiausią 2017-ųjų koncertą Baltijos šalyse – Robbie Williamso šou.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių