Quantcast

R. E. Mazurevičiūtė: į „Žvaigždžių duetus“ – tarsi į šiltus mielus namus

Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė (25 m.) visuomenei tapo žinoma laimėjusi konkursą „Mis Lietuva 2013“. Iš Garliavos kilusiai Rūtai didžioji scena tuomet buvo tikras iššūkis. 

Netrukus po to mergina sparčiai įsiliejo į pramogų pasaulį: įvairūs TV projektai, viešumas ir žiniasklaidos dėmesys Rūtai tapo kasdienybe. Nors šiuo metu mergina labiausiai pastebima asmeninėje socialinio tinklo paskyroje, kur aktyviai dalinasi privataus gyvenimo akimirkomis, jau lapkričio pradžioje ją bus galima išvysti devintąjį sezoną pradedančiame projekte „Žvaigždžių duetai“, kur gražuolė dėl pergalės varžysis su dainininku Ištvanu Kvik.

– Kam šiuo metu skiri daugiausia dėmesio?

– Daugiausiai laiko skiriu darbui, tačiau šiuo metu bandysiu suderinti ir projektinę veiklą. Esu pakviesta dalyvauti projekte „Žvaigždžių duetai“ – tai dar viena sena mano svajonė.

– Laimėjusi „Miss Lietuva“ titulą, tapai viešas asmuo: dalyvavai didžiuosiuose TV projektuose, taip pat vedei televizinę laidą. Ką tau suteikia šie laimėjimai? Kaip vertini savo veiklą pramogų pasaulyje, žinomumą visuomenėje?

– Kiekviena patirtis žmogų praturtina. Man tai buvo kartu ir didelis malonumas. Sutikau nepaprastai įdomių žmonių, iš kurių mokiausi ne tik dainuoti ir šokti – įgavau įvairių žinių ir gyvenimiškų pamokų.

Pergalė konkurse „Mis Lietuva“ buvo išties netikėta. Esu kilusi iš nedidelio miestelio – tokio masto renginys man buvo nauja patirtis, kuriai reikėjo daug drąsos ir ryžto. Tačiau turiu įgimto užsispyrimo, kaip ir Krašto apsaugos savanorystės metu įskiepytą karinę dvasią, nuostatą, jog pradėtą mūšį reikia baigti garbingai. Jausmas laimėjus visada fantastiškas. Žinoma, kartu su nauju statusu užgriuvusio ir naujos atsakomybės. Jaučiausi labai įsipareigojusi, nes teko per trumpą laiką pasiruošti Indonezijoje vykusiame konkursui „Mis Pasaulis“, kur atstovavau Lietuvai.

Visgi manau, jog nesu nuolatinė pramogų pasaulio gyventoja, tačiau visada labai džiaugiuosi, kai mane pakviečia pasisvečiuoti, tai yra dalyvauti kokiame televiziniame projekte. Dalyvaudama juose pasijuntu patekusi tarsi į šiltus mielus namus. Tokia man ir tapo televizija. Pramogų versle sutikau labai įdomių, šiltų, kūrybingų, kupinų originalių idėjų, profesionalių žinių žmonių, kurie mielai dalijosi su manimi tomis žiniomis ir gebėjimais, patirtimi. Už tai esu jiems itin dėkinga, nes atvėrė iki tol man nepažintą pasaulį.

– Dalyvavai šokių projekte, dabar imiesi dainavimo. Ar to kur nors mokeisi, pavyzdžiui, lankydama mokyklą?

– Ir mokydamasi, ir studijuodama gyvenau aktyviai. Esu baigusi muzikos mokyklą, grojau kanklėmis, taigi meška ant ausies tikrai nėra užlipusi. Dainavau ir merginų ansamblyje, su kuriuo dalyvavome Dainų šventėse. Šokių įgūdžius mokykloje lavinau neilgai. Tik būdama pradinėse klasėse lankiau pramoginius šokius, bet dėl partnerio traumos svajonė turėjo baigtis. Projektas „Šok su manimi“ leido pajusti, kad vis dėlto ji gali tapti realybe, – tai buvo fantastiška patirtis. Tikriausiai dėl to su tokiu užsidegimu ir uolumu įsitraukiau į šį projektą.

– Pernai apsigynei teisės bakalaurą Vytauto Didžiojo universitete, tačiau bent jau kol kas nepanašu, kad ketini dirbti pagal specialybę...

– Nepasakyčiau, kad įgytos žinios universitete nesusisieja su mano darbu. Manau, jog turėjau galimybę jas pritaikyti ne vienoje srityje, kaip ir dabartiniame darbe. Teisinių žinių reikia visur, išmanyti teisės aktus yra būtina. Šios žinios pravertė ir dirbant televizijoje, kuomet teko rūpintis filmavimo grupės įdarbinimu, grupės bendradarbiavimu ir kitais organizaciniais reikalais.

Kaip bus ateityje, sunku numatyti. Gyvenime dažnai įvyksta įvairių pokyčių, mėgstu įsitraukti į naujas patirtis. Niekada nesakyk niekada.

– Žiniasklaidoje neseniai pranešei, jog susižadėjai su mylimuoju. Kokia jūsų poros istorija? Ar tavo veikla televizijoje netapo santykių išbandymu?

– Mano sužadėtinis – labai kantrus ir rūpestingas žmogus. Su juo susipažinau dar iki dalyvavimo konkurse „Mis Lietuva“, maždaug pusę metų anksčiau. Tik jo dėka atlaikiau tą nelengvą krūvį, kai sugalvojau dalyvauti grožio konkurse. Jis kantriai, su kavos puodeliu ir bandele, laukdavo mano repeticijų pabaigos. Kai man nepasisekdavo, visuomet palaikydavo.

Drauge esame atlaikę daug sunkumų. Jis niekada nesijuokė, nesišaipė iš mano svajonių. Mes išmokome dalintis džiaugsmais ir rūpesčiais. Už tai jį ir vertinu. Šią vasarą, liepos mėnesį, padovanojau gimtadienio proga kelionę į Kiprą – jos metu ir gavau sužadėtuvių žiedą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių