Quantcast

Protų mūšis kitaip: internete, be komandos ir neišėjus iš namų

"Jaunimas tikrai skaito, domisi ir žino, kas yra protų kovos. Tai bus patogus pasirinkimas žaisti – nereikės eiti iš namų, nereikės burti komandų", – įsitikinęs naujo LRT projekto – interneto platformoje startuosiančio žaidimo "Prototo" vedėjas Remigijus Žiogas. Šio žaidimo programėlę jau greitai bus galima parsisiųsti į mobilųjį telefoną.

Keturiolika klausimų

"Prototo" kiekvieną ketvirtadienį prasidės 20.30 val. ir baigsis 21.10 val. "Pirmoji laida įvyks netrukus po Kalėdų, gruodžio 27 d. Šventiniu laikotarpiu turėsime daugiau laisvų dienų, daugiau bendrausime su šeima, draugais – kodėl gi nepabandžius pasivaržyti protų mūšyje vieniems su kitais?" – R.Žiogas pasiruošęs iššūkiams.

"Žaidime gali dalyvauti visi, turintys išmaniuosius telefonus ir atsisiuntę programėlę "Prototo". Žaidimo, kuris vyks kaip interaktyvi interneto laida, pradžioje bus paaiškinta, ką konkrečiai dalyviams reikės padaryti, kaip jiems reikės atsakinėti į klausimus, kokius klavišus spausti. Visiems, kurie norės dalyvauti, prisijungus, startuos pats protų mūšis", – aiškina R.Žiogas.

Po starto žaidimų dalyvių lauks daugiau kaip dešimt klausimų, kiekvienam iš jų atsakyti bus skirta 15 sek. "Bus pateikti trys atsakymo variantai. Jei po atsakytų klausimų matysime, kad yra trys nugalėtojai, jiems užduosime dar tris klausimus", – instrukcijas tęsia žaidimo vedėjas.

Jokio mokesčio

LRT kiekvieną ketvirtadienį nugalėtojui dovanos po išmanųjį telefoną. "Šis žaidimas orientuotas į labai plačią auditoriją, tačiau tikėtina, kad juo labiausiai susidomės jaunimas – programėlių mėgėjai. Manau, jaunimas tikrai skaito, domisi ir žino, kas yra protų kovos. Tai bus patogus pasirinkimas žaisti – nereikės eiti iš namų, nereikės burti komandų. Vienas pats ar su šeimos nariais, draugais galėsi dalyvauti protų mūšyje", –"Prototo" pranašumus dėsto R.Žiogas.

Esu tikras, kad "Prototo" išpopuliarės. Be to, tai puiki kompiuterinių žaidimų, kurie kainuoja, alternatyva.

Jis priduria, kad žaidimas nieko nekainuos. "Tai tiesiog geras protų mūšis, lavinantis smegenų darbą ir dar siūlantis laimėti puikų telefoną. Juk tai puiki priežastis pabandyti!" – kviečia laidos vedėjas.

Pats R.Žiogas prisipažįsta dalyvaudavęs protų mūšiuose, bet tol, kol komandoms reikėdavo prisistatyti. "Kai nebereikėjo – nustojau dalyvauti. Bet esu istorijos ir geografijos mėgėjas", – priduria jis.

"Prototo" klausimai bus sudaromi iš pačių įvairiausių sričių – žmonių biografijų, istorijos, geografijos temų.

Atsisakė kėdės taryboje

"Man tai pirmas toks įdomus bandymas, kai vesiu laidą nematydamas žmonių, visi galės komentuoti. Bet man pačiam bus tikrai labai įdomu bendrauti lyg su veidrodžiu ir jam skaityti klausimus", – įsitikinęs laidos vedėjas.

R.Žiogas save vadina iššūkių žmogumi. "Niekada nesakau ne, jei tai atitinka mano vertybes ir siekius. Dėl šio žaidimo atsisakiau kandidatuoti į Klaipėdos miesto tarybą. LRT laidų vedėjai negali būti politiškai angažuoti. Dėl žaidimo turėjau atsisakyti ir dviejų rimtų komercinių renginių, nes jų datos netinka "Prototo" filmavimų laikui", – neslepia jis.

"Bet tai – nauja patirtis. Labai įdomu, kaip viskas klostysis. Tikiu šiuo projektu, todėl atsisakiau anksčiau minėtų savo gyvenimo projektų. Esu tikras, kad "Prototo" išpopuliarės. Be to, tai puiki kompiuterinių žaidimų, kurie kainuoja, alternatyva, o čia bus pirmoji nemokama alternatyva jaunimui tokioje platformoje", – tiki R.Žiogas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žiūrovas

Žiūrovas portretas
Būtų gera laida, jei ne žiogas...

Dj

Dj portretas
Lopelis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių