Quantcast

Pristatyta paskutinė R. Ničajienės „Gero maisto dienoraščio“ dalis

  • Teksto dydis:

Visą rugsėjį pirmą vietą negrožinės literatūros sąraše pagal perkamumą užimanti naujausia Renatos Ničajienės knyga „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ antradienį pristatyta kulinarinių knygų autorės bičiuliams bei bendraminčiams.

Į jaukų vakarą naujame sostinės restorane pakviestiems svečiams Renata dėkojo už palaikymą visus metus, per kuriuos buvo išleistos keturios serijos „Gero maisto dienoraštis“ knygos bei vaišino savo pačios keptais saldžiais daržovių pyragais.

„Kai vos daugiau nei prieš metus pradėjau rašyti „Gero maisto dienoraštį“, labai aiškiai žinojau, ko siekiu, – supažindinti namuose gaminti mėgstančius žmones su galimybe maitintis natūraliai sveikiau. Man ir jiems pasisekė, jog prie knygos kūrimo sutiko prisidėti dietologė Toma Dvelytė ir dailininkė Inga Dagilė, kurios ne tik padėjo įgyvendinti sumanymą, bet ir leido sukurti bei rinkai pasiūlyti naujo – dienoraščio formato kulinarinę knygą, kuri kiekvienam jos savininkui gali tapti labai asmeniška“, – sakė tinklaraščio ir kulinarinių knygų autorė R. Ničajienė.

Pasak jos, dienoraščio pojūtį sustiprina įgyvendinti sprendimai: namų aplinkoje pačios Renatos fotografuoti receptai, nuotraukos pateikiamos lengva forma, lyg pažertos iš asmeninio albumo, kiekvienam puslapiui sukurtos unikalios linijinės nespalvotos ir spalvotos iliustracijos, po kiekvienu receptu yra palikta vietos skaitytojo užrašams, knygos popierius leidžia lengvai rašyti net paprastu pieštuku: galima drąsiai išbraukti nemėgiamą prieskonį, užrašyti komentarą, kuris lengvai derės su pieštomis iliustracijomis.

Knygos pristatymo vakarą vainikavo pačios R. Ničaijienės kepti saldūs daržovių pyragai. Penkis iš jų autorė pagamino pagal receptus iš naujausios savo knygos. Joje, kaip ir ankstesnėse serijos knygose, publikuojama tiek receptų, kiek šis metų laikas turi dienų. Atitinkamai visose keturiose „Gero maisto dienoraštis“ knygose surašyti 365 receptai.

„Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ – šeštoji Renatos Ničajienės kulinarinė knyga. Be šios serijos knygų, skirtų kiekvienam metų laikui, autorė taip pat yra išleidusi „Nostalgiškų skanumynų“ knygą, į kurią sugulė anksčiau Lietuvoje labai populiarių ir daugelio su nostalgija prisimenamų desertų receptai. Pirmoji autorės knyga – „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ papildė ir pratęsė R. Ničajienės jau šešerius metus rašomą maisto tinklaraštį sezoninevirtuve.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių