Quantcast

Prisiekę mimai susprogdino tylą

Dainuojančių mimų duetas "Neteisėtai padaryti" jau metus stengiasi užkariauti Lietuvos klausytojų ausis ir širdis. Aktorinis meistriškumas, netikėti palyginimai ir metaforos, muzikiniai gebėjimai ir tiesiog gera nuotaika kiekvieną koncertą paverčia mažu spektakliu.

Apie tai ir dar daugiau – pokalbyje su grupės "Neteisėtai padaryti" nariais. Grupės branduolį sudaro aktoriai R.Petrauskas ir Š.Gedvilas.

– Sulaužėte mitą, kad mimai yra nebylūs. Kaip nusprendėte uždainuoti?

– Viskas prasidėjo, kai įstojome į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją ir davėme mimų tylos įžadus. Per šešerius tylos metus prisikaupė tiek visko daug, kad tiesiog sprogome ir to sprogimo pasekmė yra grupė "Neteisėtai padaryti".

– Apie ką labiausiai norėjote kalbėti garsiai?

– Iš tiesų tai mes norime ne tik kalbėti. Savo pasirodymais mes norime įsiurbti klausytojus į menamą mimų pasaulį, parodyti, kuo mes gyvename iš tiesų. O per dainas, per koncertus dainuojame apie tai, kas mums rūpi, ką matome aplinkui, tačiau viską atskiedžiame nuoširdumu, ironija ir pokštais. Tokiu būdu per gerą nuotaiką žmonės po truputį yra įtraukiami į menamą pasaulį.

– Jūs scenoje ne tik atliekate dainas, bet kartu esate ir aktoriai, ar vertinate tai kaip pranašumą prieš kitus atlikėjus?

– Taip, mes esame pranašūs, bet ne panašūs.

– Kaip manote, ar teatrališkumas yra duotybė?

– Teatrališkumo savyje turi kiekvienas žmogus, tik ne kiekvienas tai žino. Reikia nebijoti išversti savo vidaus į išorę ir tada teatrališkumas pasirodys.

– Esate įvairiapusiški, atliekate skirtingų muzikinių stilių dainas, ar visi stiliai jums vienodai artimi?

– Iš tiesų tai mes atliekame vieną ir tą patį stilių – mimų roką. Esame kol kas vieninteliai pasaulyje tokio stiliaus muzikos išradėjai ir atlikėjai. O mimų rokas pasižymi viskuo, kas geriausia iš kitų stilių.

– Rugpjūčio 21d. Kaune koncertuosite dainuojamosios poezijos festivalyje "Senamiesčio Žiogas", kokią programą planuojate, ko galėtų tikėtis klausytojai?

– Klausytojai tikrai gali tikėtis geros nuotaikos ir pozityvumo pliūpsnio. Taip pat tikrai pasistengsime, kad ir klausytojai per koncertą su mumis šokinėtų kaip žiogai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių