Quantcast

Pripažinimas: lenkiškai repuojantis vilnietis koncertuos festivalyje Lenkijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos hip-hopo atlikėjas Filmik, kuriantis tekstus lenkų kalba, sulaukė Lenkijos hip-hop’o atstovų dėmesio. Vaikinas buvo pakviestas koncertuoti viename didžiausių šalies festivalių.

Šį savaitgalį, liepos 20-22 dienomis, Lenkijos Gižycko apylinkes drebins XVI-asis Muzury Hip-hopo festivalis, kuris yra laikomas vienu iš didžiausių ir populiariausių šalies vasaros muzikinių renginių.

Reperis Filmik kartu su charizmatiškuoju reperiu Alhi bei DJ Justinez programą festivaliui ruošia jau nuo sausio mėnesio.

„Kūryba ir muzika – tai mano gyvenimo prieskonis, kuriam atiduodu daug laiko, bet mažai dėmesio skiriu darbų viešinimui. Buvau maloniai nustebintas sulaukęs festivalio organizatoriaus Bogdano Żoładkiewicziaus laiško, o vėliau – ir vizito į Lietuvą, tam, kad su manimi susipažintų", – teigiamomis emocijomis dalinasi vaikinas. Filmik neslepia, kad jam didelė garbė bus groti scenoje, kurioje pasirodys didžiausios Lenkijos repo žvaigždės.

Kaimyninėje šalyje hip-hopo kultūra kur kas aktyvesnė nei Lietuvoje, todėl festivalis kasmet sutraukia kelis tūkstančius gerbėjų.

Festivalis vyks unikalioje Lenkijos vietovėje Gižycko mieste, kurį supa didieji Mazūrijos ežerai. Dažnai jis yra pristatomas kaip „tūkstančio ežerų kraštas”. Iš tikrųjų aplink šį miestą yra suskaičiuojama apie šimtą ežerų – jie it gynybinė tvora miestą supa iš visų pusių.




NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių