Quantcast

Popkaraliui M. Jacksonui būtų sukakę 60

  • Teksto dydis:

Žinia apie jo mirtį sukėlė šoką pasaulyje: 2009-ųjų birželį mirė Michaelis Jacksonas. Jam tebuvo 50. Trečiadienį, rugpjūčio 29-ąją, popkaralius būtų šventęs savo 60-ąją sukaktį.

M. Jacksonas gimė 1958 metų rugpjūčio 29 dieną Geryje JAV Indianos valstijoje. Verčiamas tėvo, kuriam atlikėjas vėliau metė sunkius kaltinimus, M. Jacksonas tapo šeimos grupės „Jackson Five“ žvaigžde. Vėliau jis pradėjo solinę karjerą ir jau pirmasis jo solinis albumas „Off The Wall“ pasaulyje buvo parduotas per 20 mln. kartų. Tai buvo visų ligtolinių pardavimų rekordas.

1982 metais M. Jacksonas išleido albumą „Thriller“ - iki šiol parduota per 50 mln. jo kopijų. Jis laikomas sėkmingiausiu albumu pasaulyje. M. Jacksonu buvo žavimasi ne tik dėl jo dainų, bet ir dėl jo legendinių šokio judesių.

Ir vėlesni atlikėjo albumai, pavyzdžiui, „Bad“ buvo parduoti milijonus kartų. M. Jacksonas buvo laikomas nenuginčijamu popkaraliumi. Nuo 1993-iųjų jo karjerą temdė kaltinimai dėl nepilnamečių seksualinio išnaudojimo, kurie nenutilo ik pat mirties.

50-metis atlikėjas 2009-aisiais mirė perdozavęs propofolio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vvv fon l

vvv fon l portretas
ISOPERUOTA PJAUSTYA PEDOFILINE BEZDZIONE
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių