Quantcast

Popiežiaus motociklą nežinomas pirkėjas įsigijo už 241 500 eurų

  • Teksto dydis:

Popiežiui Pranciškui trumpai priklausęs motociklas „Harley-Davidson“ ketvirtadienį buvo parduotas Paryžiaus aukcione už 241 tūkst. 500 eurų – 16 kartų daugiau, nei jo pradinė vertė.

Popiežius gavo motociklą iš jo gamintojo praėjusių metų birželį, minint „Harley-Davidson“ 110-ąsias metines. Tiesa, 77-erių pontifikas niekada juo nevažinėjo.

JAV kompanija „Harley-Davidson“ šį motociklą „Dyna Super Glide“ popiežiui padovanojo birželį, minėdama savo 110-ąsias metines.

Popiežius lapkričio mėnesį motociklą padovanojo katalikų labdaros fondui „Caritas Roma“ ir už jį gauti pinigai bus skirti jo bendrabučio ir nemokamos valgyklos Romos Terminio geležinkelio stotyje renovacijai.

Pasak aukciono „Bonhams“ atstovo, tai rekordinė suma už XXI amžiaus motociklą.

Kartu aukcione buvo parduotas ir pontifikui dovanotas „Harley-Davidson“ švarkas, už kurį pirkėjas nepagailėjo 57 tūkst. 500 eurų.

Motociklas kartu su vertingais automobiliais, tokiais kaip „Rolls-Royce“ ar „Cadillac“, buvo eksponuojamas Paryžiaus centre esančiuose Didžiuosiuose rūmuose, kuriuose ir vyko šis aukcionas.

Pasak „Bonhams“, popiežius Pranciškus turi kitą „Harley-Davidson“ motociklą.

Tačiau kuklumu garsėjantis pontifikas mieliau renkasi autobusą. Juo, o ne limuzinu jis važiavo kitą dieną po savo išrinkimo praėjusiais metais, be to, savo tėvynėje Argentinoje nuolat važinėdavo autobusais, o ne taksi.


Šiame straipsnyje: Popiežiusmotociklaspramogos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Visiškas

Visiškas portretas
Grėblys pareina krikščionybei, jei jau pats populis dalyvauja šiknapirdžių plerpalynių reklaminėse akcijose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių