Quantcast

Pirmąjį vaizdo klipą jaunosios „Roxy 5“ režisavo ir įgyvendino pačios

  • Teksto dydis:

Sėkmingai muzikinę veiklą po muzikinio projekto „X Faktorius“ tęsiančios „Roxy 5“ merginos savo gerbėjams paruošė dovaną – pirmą vaizdo klipą dainai „Ruduo“. Šį legendinį kūrinį kadaise yra sukūręs ir atlikęs Kęstutis Jablonskis.

Apie naująją dainą ir pirmąjį „Roxy 5“ klipą kalbamės su 3 grupės narėmis: Egle Petrikaite, Lauksve Gulbinaite ir Juste Kapustaite.

– Merginos, pirmiausia papasakokite apie naujai perdainuotą kūrinį „Ruduo“. Koks jis ir kam skirtas?

Eglė:  Daina „Ruduo“, kaip ir pavadinimas pasako, yra apie vieną gražiausių ir spalvingiausių laikotarpių metuose. Nebanalus, turtingas tekstas ir gan liūdna pianinu atlikta melodija suvirpina širdį. Daina pasakoja ne tik apie metų laiką, bet ir apie jausmus, dar neatrastą laimę ir džiaugsmą. O skirta ji, manau, visiems. Ypač tiems, kuriems svarbesnis yra vidinis ir dvasinis pasaulis.

Justė: Man ši daina artima sielai, nes ji apie mano metų laiką. Pati gimiau rudenį, todėl kiekvienas dainos žodis kažką reiškia.

– Kiek laiko užtruko vaizdo klipo filmavimo darbai ir kaip jie vyko?

Justė: Visus sprendimus su merginomis priėmėme kartu. Scenarijų parašė Lauksvė. Juk ji būsima režisierė. Manau, tai buvo labai geras jos pirmasis blynas.

Lauksvė: Taip, senarijaus rašymo ir režisavimo darbais apsiėmiau aš, nes tai yra viena iš mano aistrų! Sugalvojusi idėją, papasakojau ją merginoms, joms labai patiko. Taigi nusprendėme ją išplėtoti ir įvykdyti. Visos kartu susėdome ir sudėliojome, kaip ir kas turėtų vykti. Pasiskirstėme kiekvienos širdžiai artimiausiais siužetais. Vaizdo klipas susideda iš 5 siužetų apie skirtingus merginų pasaulius, kuriuos jungia rudens nuotaika ir kurie galiausiai susijungia į vieną, kuris be vieno iš jų egzistuoti negalėtų.

– Kiek laiko užtruko, kol vaizdo klipas nuo idėjos virto realybe?

Lauksvė: Ilgiausiai užtruko viską rišliai sudėlioti scenarijuje ir suplanuoti laiką, kad spėtume apvažiuoti visas vietas ir nufilmuoti viską taip, kaip planavome! Tai užtruko apie porą savaičių, o patys filmavimo darbai įvyko per vieną dieną. Žinoma, vėliau dar montavimo ir kiti operatoriaus darbai vyko apie savaitę. Nuo pat idėjos pradžios iki įgyvendinimo praėjo apie mėnuo.

– Kur filmuotas pirmasis „Roxy 5“ vaizdo klipas?

Justė: Klipas filmuotas mūsų mieste – Kaune. Lokacijos įvairios: teko pabūti ir geležinkelio stotyje, ir gražiajame Botanikos sode. Manau, kad šios vietos idealiai tiko mūsų klipo minčiai atskleisti. Džiaugėmės tokiu nuostabiu oru, nukritusiais rudeniniais lapais. Tiesa, niekaip negaliu pamiršti vieno epizodo: buvo filmuojama rimta scena, o mes su merginomis negalėjome nustoti juoktis. Kuo toliau, tuo labiau išsiblaškėme, juokas, kaip visada, vis stiprėjo. Galiausiai viskas pavyko. Beje, klipe nusifilmavo ir mano mažasis šuniukas.

Eglė: Nepaisant smagios atmosferos filmavimo aikštelėje, sudėtinga buvo išlikti gyvybingoms ir paslėpti nuovargį, kuris jautėsi jau po pusės dienos. Bet mes susidorojome ir turime rezultatą – pirmąjį vaizdo klipą. O pavyko jis ar ne - paliekame spręsti žiūrovui.

– Tai ne pirma garsi daina, kurią perdainuojate. Kokius kūrinius – originalius ar kitų išgarsintus – maloniau atlikti?

Eglė: Taip, tai jau ne pirma garsi daina, kurią bandome atlikti savaip. Tai mums yra be galo įdomu, nes taip prikeli dainą naujam gyvenimui, o tai padaryti nėra labai lengva. Daug dirbam prie tokių dainų, visada bandome įnešti kažką savo.  Žinoma, su mūsų vokalo mokytojos Jūratės pagalba.

Man asmeniškai labiau patinka dainuoti hitus, nes kai daina žinoma, tai ir nusiteikimas ją dainuoti yra visai kitoks... Tuo labiau, kad visada jaučiasi spaudimas padaryti geriau nei orginalas – tai tik padeda judėti pirmyn!

Lauksvė: Dainuodamos visada ieškome ir naujų iššūkių, ir to, kas atitiktų mūsų skonį, ką galėtume atlikti pasimėgaudamos. Ši daina patraukė mūsų dėmesį, nes turėjome susikūrusios viziją atlikti ją, pritariant tik pianinui. Džiugu, kad nepaisant to, jog visoms tenka intensyviai suktis derinant  studijas ar pamokas mokykloje, kartu randame laiko pagrindiniam mūsų pomėgiui – dainavimui.

Naujai skambantis hitas „Ruduo“ ir pirmasis„Roxy 5“ vaizdo klipas:
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių