Quantcast

Pašalinus gėjų sceną, filmas „Gražuolė ir pabaisa“ Malaizijoje vis tiek nerodomas

  • Teksto dydis:

Kino studija „Walt Disney“ nerodys savo naujojo filmo „Gražuolė ir pabaisa“ (Beauty and the Beast) musulmoniškoje Malaizijoje, nors šios šalies cenzoriai antradienį paskelbė davę leidimą truputį apkarpytai versijai, iš kurios pašalintas „gėjų momentas“.

Du pagrindiniai šalies kino teatrų tinklai paskelbė, kad filmas, kurio demonstravimas turėjo prasidėti šį ketvirtadienį, buvo neribotam laikui atidėtas. Priežastis nebuvo nurodyta.

Kino cenzūros tarybos pirmininkas Abdul Halimas Abdul Hamidas sakė nežinantis, kodėl filmo išleidimas buvo atidėtas, nes Taryba jam pritarė pašalinusi nedidelę gėjų sceną. Jis pridūrė, kad homoseksualumą propaguojančios scenos yra uždraustos ir kad minimas filmas buvo priskirtas kategorijai P13, kuri reiškia, kad jaunesniems nei 13 metų vaikams reikalinga tėvų palyda.

„Mes jam pritarėme, bet yra mažas iškirpimas, susijęs su gėjų momentu. Tai tik viena trumpa scena, bet ji nederama, nes šį filmą žiūrės daug vaikų“, – naujienų agentūrai AP sakė Abdul Halimas Abdul Hamidas.

Jo teigimu, „Disney“ nepateikė jokio skundo dėl sprendimo iškirpti gėjų sceną.

„Disney“ atstovai į prašymus pakomentuoti kol kas neatsakė. Anglų kalba leidžiamas laikraštis „The Star“ citavo „Disney“ informaciją, kad filmas buvo atidėtas „vidaus persvarstymui“.

Tarp filmo veikėjų yra tarnas, kuris talkina piktadariui Gastonui ir, kaip sakė režisierius Billas Condonas (Bilas Kondonas), „yra sutrikęs dėl savo seksualumo“. Minimą trumpą sceną B. Condonas yra pavadinęs „gėjų momentu“.

Rusija praėjusią savaitę pritarė filmui, bet jį žiūrėti leido tik nuo 16-likos metų.

Malaizijos cenzoriai 2010 metais sušvelnino dešimtmečius taikytus suvaržymus dėl seksualinio ir religinio turinio filmuose, bet ir toliau griežtai kontroliuoja miniatiūrinių bikinių, bučinių ir aistringų apsikabinimų rodymą.

Pagal naująsias taisykles galima rodyti veikėjus gėjus, tačiau tik tais atvejais, jei jie demonstruoja atgailą ar yra vaizduojami neigiamai. Sodomija, net abipusiu sutikimu, Malaizijoje yra baudžiama kalėjimu iki 20 metų ir nuplakimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių