Quantcast

Optimistiškasis N. Bierancas ir jo menas būti savimi

Fotografas ir šokėjas Naglis Bierancas vadinamas socialinių tinklų žvaigžde. It ant mielių auganti vaikino sekėjų armija kasdien su nekantrumu laukia jo "Instagram stories", kupinų optimistiškai matomos kasdienybės, originalaus humoro, net per išmaniojo telefono ekraną sklindančio nuoširdumo. To netrūko ir pokalbyje su Nagliu, kai domėjomės, koks gi Naglimantas tikrame gyvenime.

– Esate profesionalus šokėjas, fotografas, tinklaraštininkas. Kuri veikla mieliausia?

– Neseniai viename straipsnyje buvau pristatytas kaip interneto žvaigždė. Kadangi anksčiau spaudoje buvau linksniuojamas kaip šokėjas ir fotografas ar atvirkščiai, tai nustebino. Smagiau, kai esi žinomas dėl savo nuveiktų darbų, o ne dėl plepalų instagrame, bet ir čia nematau nieko blogo, juk ne filmų suaugusiesiems žvaigždė (juokiasi).

– Jūsų populiarumas instagrame išaugo per labai trumpą laiką. Ar atsitiktinai, ar ilgai ir kruopščiai planavus?

– Kai praeitų metų pabaigoje pastebėjau sekėjų kilimą, supratau, kas žmonėms manyje patinka, tad po Naujųjų užsibrėžiau tikslą per metus pasiekti 100 tūkst. sekėjų. Nesiekiau iš to uždirbti, tiesiog norėjau įrodyti sau, kad galiu tai padaryti. O kai filmukai internete ėmė sparčiai sklisti, negalėjau nustoti stebėjęsis, kaip auga sekėjų skaičius. Dar nė vasara neatėjo, o jau turiu jų daugiau negu 88 tūkst. Manau, vasarą turėsiu 100 tūkst., nereikės nė metų pabaigos (šypsosi). Beje, ir galva pradėjo kitaip dirbti – nuolatos budėjimo režimu, idėjų generatorius įjungtas.

– Ar ir filmukuose, ir tikrame gyvenime esate toks pats?

– Draugai sako, kad panašus. Aišku, nekalbu apie filmukus, kuriuose esu personažas. Pavyzdžiui, laidos "24 valandos" parodijoje – gyvenime tikrai taip nerėkauju, ten mes vaidiname. Tačiau gyvenimiškos istorijos yra tikros, keiksmažodžiai taip pat išsprūsta, nes nesu saldžialiežuvis. Manau, žmonėms tai ir patinka, kad rodau viską, kaip yra iš tikrųjų, be pagražinimų ar pašvelninimų. O jei daug šypsausi ir juokiuosi, tai mane pažįstantieji tikrai žino, kad nesu pesimistas ir bambeklis.

– Pakalbėkime apie instagramo tinklaraštininkų gyvenimą. Užsienyje nemažai socialinių tinklų žvaigždžių tik iš šios veiklos ir gyvena. Ar jau ir Lietuvoje, būnant itin žinomu socialinėse medijose, vadinamuoju influenceriu, galima iš to pragyventi?

– Žinau kolegų, kurie tikrai iš to gyvena, vadinasi, galima. Tačiau nėra lengva, iš to gyvena tik mega influenceriai. Galų gale, tai puiki terpė pradėti daryti kažką savo. Man, turinčiam mėgstamą darbą, veiklą, tai gali būti neblogas priedas prie algos. Tiktai nelengva viską suspėti, nes nauja veikla atima daug laiko. O ir norėdamas sugalvoti gerų juokelių negali arti 24 valandas per parą, privalau turėti laiko ir sau, nes kitaip imu perkaisti, pavargstu ir tuomet išvis nieko nebesinori daryti. Bandau išlaikyti pusiausvyrą ir gyventi smagiai bei patogiai.

– Kaip vertinate socialinių tinklų įtaką? Ar jaučiate didesnę atsakomybę dėl savo populiarumo juose, nes esate autoritetas jaunajai kartai?

– Na, yra kaip yra (juokiasi). Aišku, nėra labai smagu žinoti, kad mane seka ir labai jauni žmonės, paaugliai, o aš nevengiu, pavyzdžiui, pasikeikti, surūkyti cigaretę ir sakyti viską, ką galvoju. Tačiau juk ne aš pasirenku sekėjus. Manau, esu optimizmo pavyzdys ir to, kad reikia gyventi linksmai. Vakarėlių galėtų būti ir mažiau, bet vėlgi, ateis laikas – bus kitaip. Stengiuosi gyventi šiandien. Jei pradėčiau galvoti, kad esu prastas pavyzdys kitiems, pradėčiau stipriai apsimetinėti, o to mažiausiai visiems linkiu.

Negali susitaikyti – išlipk iš traukinio pavadinimu "Pasaulis, kuriame gyvenu" ir bėk į kitą pusę. Aš nesuvokiu pasaulėžiūros, kuri yra įrėminta begale rėmų.

– Esate ne tik fotografas, paragaujate ir modelio duonos. Atskleiskite, kaip be profesionalios studijos ir aparatūros padaryti puikią nuotrauką?

– Nesu modelis, bent jau savęs tokiu nelaikau. Tiesiog per tiek metų jau žinau savo gerąsias puses ir veido išraiškas, dėl to nuotraukose ir atrodau gerai (juokiasi). Man negalioja taisyklė "batsiuvys be batų", nuotraukos – mano gyvenimas! O kad pasidarytumėte gerą nuotrauką ar asmenukę, kartais reikia tiesiog gero apšvietimo. Atsistokite prie lango ir turėsite gražiai apšviestą veidą, o visa kita – kūryba. Žinoma, jei lauke plieskia saulė, akys merkiasi, o jūs atrodote susiraukęs, ieškokite šešėlio ir stokite vėl veidu į šviesą. Apskritai šviesa – geriausias nuotraukų draugas.

– Šiandien matome daug supanašėjimo, masinės mados sekimo pavyzdžių. O štai jums pavyksta būti savimi ir tuo žavėti tūkstančius žmonių. Ar visada buvote toks drąsus?

– Už šį klausimą tikrai noriu padėkoti, jei tai pastebėjote, labai džiaugiuosi ir sakau, kad paglostėte savimeilę (šypsosi). Nesakysiu, kad ir pats nesivaikau masinių madų, kartais noriu ir aš tų vardinių daiktų ar to, ką turi kiti. Bet mano poreikiai nedideli, man užtenka ir to, ką turiu. Pavyzdžiui, vairuoju 2006 m. "Renault Clio" ir nė kiek nesijaudinu dėl to, kad jame nėra oro kondicionieriaus ar navigacijos. Vasarą atsidarau langus, truputį pakaistu, kol vėjas prapučia, ir lekiu sau laimingas. Buvo etapas, kai buvau užsisėdėjęs viename darbe, mane ėmė slėgti rutina, bet užteko mesti darbą ir vėl grįžau į vėžes. Drąsa taip pat bangomis ėjo. Prieš maždaug penkerius metus tikrai nebūčiau galėjęs filmuoti savo sutinusio veido iš ryto ir nešukuotų plaukų arba atsiliepti telefonu apsimiegojusiu balsu, prieš tai nepašūkavęs ir nepadainavęs kokios dainelės. O dabar: "Atsiprašau, pažadinau?" – "Taip", – sakau.  – "Gal perskambinti?" – "Tai jau kalbėkim, vis tiek pažadinote." Smagu sakyti tiesą! Nebijau atrodyti netobulas, nes tiesiog toks nesu. O anksčiau labai norėjau. Drąsa ateina su amžiumi.

– Kokios trys žmogaus savybės jums svarbiausios?

– Humoro jausmas, laisvumas, nuoširdumas.

– Jūsų filmukai kupini humoro, optimizmo. Ar yra dalykų, kurie pykdo ir erzina?

– Aišku, kad yra, bet čia mano bėdos. Aš turiu teisę į pyktį ir erzulį, tik nepatinka, jei tai yra išprovokuota kitų. Pavyzdžiui, negaliu pakęsti, kai feisbuke žmonės dalijasi tokio tipo videofilmu, kur kokie nors pacanai sudegina šuniuką ar panašiai – smurtas ir nusikaltimai. Aš žinau, kad tai vyksta, tačiau nenoriu to matyti. Arba, kai kas nors kapojasi dėl kažko, kas vyksta ne pagal jų pasaulėžiūrą. Mat kokia gražuolė prisidarė operacijų ir tvatinasi už pinigus. Manau, čia jos asmeninis reikalas.

– Palaikėte Izraelio atlikėją "Eurovizijoje". Kaip vertinate nepasitenkinimo bangą jai laimėjus ir lietuvių pasisakymus apie perdėtai feministišką dainos turinį, pačios atlikėjos išvaizdą?

– Man ta daina labai patiko, tikrai džiaugiuosi, kad ji laimėjo! Šaunuolė mergina. Kai instagramo paskyroje pradėjau džiaugtis laimėtoja, kažkokia mergina ėmė mane įtikinėti, kad tai šlykštu. Sakau: "Ko tu man aiškini, jei matai, kad man patinka? Susirenki savo įžeidinėjimus, apsisuki ant kulno ir eini šalin." Nieko bloga turėti savo nuomonę, bet tas jos kišimas ir bandymas įpiršti kitam yra absoliuti kvailystė. Ir dar, ar ne kvaila, kai visi pasiskirsto į grupes ir ima tarpusavyje pyktis ir dergtis? Siūlau visiems susitaikyti su tuo, kad niekada neturėsi šimtaprocentinio savo nuomonės palaikymo. Kai tai supranti, lengviau gyventi.

– Ką reikėtų daryti, kad visuomenėje atsirastų daugiau tolerancijos kitokiam ir supratimo, kad štai moteris ant scenos gali nebūti liekna, vyras gali avėti aukštakulnius ir čia nėra nieko blogo ar smerktino?

– Prašau paaiškinkite man, kodėl negali? Negali, nes neatitinka tavo gyvenimo normų? Negali susitaikyti – išlipk iš traukinio pavadinimu "Pasaulis, kuriame gyvenu" ir bėk į kitą pusę. Aš nesuvokiu tos kitos pasaulėžiūros, kuri yra įrėminta begale rėmų, ir sociumo, kuriame viskas yra apie tai, kaip reikia ar nereikia gyventi. Mane tai pykdo, nes matau kažkokią beprasmybę.

– Nors su savo sekėjais dalijatės kone viskuo, ką nuveikiate per dieną, gal turite kokių nors mėgstamų veiklų, apie kurias mažai kas žino?

– Turbūt mažai kas žino, kad namie stovi drobės, mėgstu tapyti, arba, dabar jau reikėtų sakyti, mėgdavau. Gaila, nebelieka tam laiko. Mėgstu išbandyti naujas veiklas. Turiu savo vandenlenčių sporto įrangą, laisvalaikiu lekiu prasiplaukti, man tai savotiška meditacija, nes visos mintys – tik apie plaukimą ir triukus, kuriuos bandau. Tai labai atpalaiduoja.

– Iš jūsų rubrikos "Naglimanto virtuvėlė" atrodo, kad pasimėgaujate ir nelabai sveiku maistu, be to, ir vėlai vakare. Kaip nors prisižiūrite, kad visų tų lazanijų ir koldūnų nematyti ant kūno, ar esate apdovanotas greita medžiagų apykaita ir gerais genais?

– O taip, manau, čia viena mano nuodėmių. Norėčiau maitintis sveikai ir teisingai, bet kartais per dienos darbus nespėju ir, būna, pavalgau vos kartą per dieną arba po darbų tenka valgyti naktį greitai paruošiamą maistą, nes neužmiegu tuščiu skrandžiu. Nesu mėgėjas suktis virtuvėje, dėl to valgau mieste, o tai, kas greit paruošiama, darausi namie, dėl to tai ne itin sveikas maistas. Žadu kada nors pasitaisyti ir susiimti. Kol svoris labai neauga, sau tai leidžiu, o kai matysiu, kad jau reikia, tvarkysiuosi. Aišku, norėčiau tobulesnių formų, bet labai jau gaila eikvoti laiką sporto salėje, ieškosiu alternatyvų.

– Gyvenate įdomiai ir smagiai. Patarkite, ką reikėtų išbandyti šią vasarą?

– Oi, šią vasarą tikrai žadu išbandyti daug ką! Draugai padovanojo šuolį virve nuo tilto. Šiais metais Egipte pirmą kartą išbandžiau giluminį nardymą, noriu išbandyti ir Lietuvoje. Taip pat planuoju skrydį parasparniu, noriu pakopinėti tomis netikromis olomis su virve, pakilti oro balionu… dar daug visko. Instagrame tikrai viską fiksuosiu (šypsosi).

– Feisbuke vis pakomentuojate patikusius filmus, atrodo, kad nemažai jų peržiūrite. Kokie pastaruoju metu žiūrėti kino šedevrai labiausiai patiko?

– Tai dar viena mano aistra. Negaliu žiūrėti senovinių filmų, man nepatinka kameros, kuriomis buvo filmuota, efektai ir spalvos. Juokauju, kad viskas tinka nuo "Matricos" atsiradimo, vadinasi, 1999-ųjų. Iš pastarųjų žiūrėtų trys labai patikę: "Three Billboards Outside Ebbing Missouri", prancūziškas filmas "Jusqu'à la garde" ir "The Salt Of The Earth". O šiaip sužavėjo begalė visokių visokiausių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diana

Diana portretas
Dievinu si zmogu

Ona

Ona portretas
Šaunuolis, taip ir toliau!

Ramutė

Ramutė  portretas
nebaiges 12 klasiu ir biski vaivorykste
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių