Quantcast

Nuskambėjo pirmosios pretendentės į „Dainų dainą“

Antradienio vakarą Didžiojoje LRT  studijoje pirmą kartą filmuotas naujasis muzikinis LRT projektas „Dainų daina“. Jaunųjų ir vyresniųjų kartų kompozitoriai šiame projekte bandys išrinkti populiariausią visų laikų kūrinį – „Dainų dainą“.

Žinomi Lietuvos atlikėjai pristatys geriausių Lietuvos kūrėjų dainas, o jaunosios ir vyresniosios kartos komisijos jas vertins. Penkiose dvikovose kausis 10 kūrinių. Jaunoji komisija vertins vyresniųjų kūrinius, o vyresnieji – jaunųjų kūrėjų darbus.

Vyresniųjų vertinimo komisijoje: Algimantas Raudonikis, Mikalojus Novikas, Andrius Kulikauskas, Gediminas Zujus ir Alvydas Jegelevičius.

Jaunojoje „Dainų dainos“ komisijoje: Stanislovas Stanickis-Stano, Gintaras Reklaitis, Laimonas Žiulpa, Deivydas Zvonkus ir Andrius Borisevičius.

Pirmieji su A. Raudonikio daina „Skinsiu raudoną rožę“ į sceną užlipo Algis Frankonis ir Romas Bubnelis.

„Nuostabi daina, prisimenu, kaip vaikystėje linguodavau prie radijo imtuvo“, – tikino D. Zvonkus. L. Žiulpa šmaikštavo, kad dainos melodija nuostabi, bet labai gaila rožės. „Jeigu kas paklausia, koks yra senas, geras šlageris, pirma mintis man – „Skinsiu raudoną rožę“, – tikino A. Borisevičius. 

Jaunosios kartos kūrėjus atstovavo grupė „Mango“ su L. Žiulpos kūriniu „Alyvos“. „Man patiko daina, geras šlageris, įsimena“, – kalbėjo M. Novikas. Su tuo sutiko ir A. Kulikauskas, tik antroje dainos dalyje jis pasigedo įvairesnės aranžuotės.

Antrojoje dvikovoje – M. Noviko kūrinys „Putinai“. Šis kūrinys, anot autoriaus, yra išverstas į labai daug užsienio kalbų: nuo latvių iki moldavų. Jį atliko Evelina Sašenko, Violeta Tarasovienė ir Karina Krysko.

L. Žiulpos teigimu, kūrinys labai švelnus, su tuo sutiko ir G. Reklaitis. „Tai – muzika su siela, ačiū“, – žavėjosi Stano. A. Borisevičius nutarė pagirti atlikėjas ir tikino gerąja prasme pasijutęs legendiniame „Neringos“ restorane.

Legendinė grupė „Bavarija“ į sceną žengė su savo daina „Mes čia“. Jos kūrėjas – grupės narys D. Zvonkus. „Bavarija“ savo žymę palikusi visų atmintyje“, – tikino A. Jegelavičius. Daina, anot jo, pritaikyta daugiatūkstantinei miniai ir tinkama visoms progoms. „Labai džiugu, kad yra tokių drąsių ir gabių žmonių“, – gyrė G. Zujus.

Marius Jampolskis ir Ieva Prudnikovaitė scenoje pristatė G. Zujaus kūrinį „Tai netiesa“. „Nuostabi daina, atlikimas taip pat patiko“, – sakė D. Zvonkus. „Tai viena iš retų dainų, kurios man atima žadą“, – tikino L. Žiulpa. „Niekada gyvenime nebūčiau pagalvojęs, kad kūrinį parašė lietuvis“, – nutarė Stano.

A. Borisevičiaus kūrinį „Širdyje labai myliu savo mamą“ atliko vaikų grupė „Džimba“. „Labai graži dainelė, labai gailiuosi, kad negaliu būt mama ir niekas man jos nepadainuos“, – pokštavo M. Novikas.

Kūrinį „Į tave“, kurį parašė A. Kulikauskas, atliko Neda ir Olegas Ditkovskis . „Nuostabi daina, paliečia tolimiausius sielos užkaborius, o A. Kulikausko pavyzdžiu ėmiau auginti barzdą“, – šypsojosi D. Zvonkus.

Mia scenoje pasirodė su Stano daina „Pranešimas“. „Nemėgstu tokios trankios muzikos“, – teigė A. Raudonikis. „Nesutinku, man dinamiškos dainos patinka“, – paprieštaravo M. Novikas. 

A. Jegelavičiaus dainą „Baltoj tyloj“ pristatė Igoris Kofas. „Daina – hitas“, – dėl to vieningai sutiko tiek Stano tiek D. Zvonkus.

Grupės „69 danguje“ merginos atliko A. Borisevičiaus dainą „Gyvenu“.  G. Zujaus manymu, parinkta puiki kūrinio aranžuotė, o melodija įsimintina ir harmoninga. „Visiškai neblogas variantas“, – šypsojosi A. Raudonikis.  Kolegoms prieštaravo M. Novikas, jo manymu, aranžuotė kaip tik netikusi.

Kitoje laidoje skambėti pretenduoja dvi visiškai naujos dainos. Vieną jų pristatė dainos kūrėjas Deivis Norvilas ir pokštavo, kad daina tokia nauja, jog net neturi pavadinimo. Antroji daina „Kas atsakys“ suskambo jos kūrėjo Pauliaus Bagdonavičiaus lūpose.  Ką nutarė jungtinė komisija, LRT Televizijos žiūrovai sužinos jau kovo 14 d. 21 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių