Quantcast

Neramus vakaras su šokamomis dainomis

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 18 d. vakarą Jonavos Joninių slėnyje skambės įsimintiniausios roko baladės. Jas muzikos mylėtojams dovanos Pažaislio muzikos festivalis ir jo išskirtiniai svečiai.

Jausmingos baladės sutinkamos daugelyje muzikos žanrų. Jų gausu popmuzikoje, ritmenbliuzo, soulo, kantri, roko, elektroninės ir tautinės muzikos lobynuose. Dažniausiai atliekamos lėtu tempu, jos pasižymi sodriomis aranžuotėmis, išryškinančiomis dainos melodiją ir harmoniją. Labai dažnai  atliekamos pritariant akustiniams instrumentams, o Pažaislio muzikos festivalio klausytojai turės unikalią progą išgirsti balades, praturtintas orkestro skambesiu.

Baladės ištakos – viduramžių Prancūzijos chanson balladée, t.y. šokamos dainos. Roko žanro baladės kilo iš soulo žanro atlikėjų, tokių kaip Ray Charleso sentimentaliųjų kūrinių ir šio stiliaus plėtotojų Erico Burdono, Tomo Joneso, Joe Cockerio siekių atlikti gilaus emocinio turinio ir lėto tempo dainas. Roko baladės žanras susiformavo XX a. aštuntojo dešimtmečio pradžioje, kai tuometės roko žvaigždės pajuto siekį publikai perteikti prasmingus, giliamintiškus tekstus.

Žanro tyrėjai teigia, kad amerikiečių sąmonėje baladės įsitvirtino po to, kai 1976 m. radijo stotys ėmė aktyviai transliuoti prieš keletą metų sukurtas dainas, tokias kaip grupių "Led Zeppelin" ir "Aerosmith" hitai "Stairway to Heaven" ar "Dream On". Kiti ryškūs šio žanro pavyzdžiai – grupės "Nazareth" dainos "Love Hurts" versija, grupės "Heart" kūrinys "What About Love" ir kolektyvo "Poison" baladė "Every Rose Has Its Thorn".

Koncerto Jonavoje programa – tikra šventė visiems, mėgstantiems gerą ir kokybišką muziką. Gintaro Rinkevičiaus diriguojamas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras sceną dalysis su ne tik roko gerbėjams pažįstamais solistais: Povilu Meškėla, Česlovu Gabaliu ir Jeronimu Miliumi.

Įspūdingieji vokalistai koncerte atliks kūrinius iš Rodo Stewarto, Bryano Adamso, grupių "Depeche Mode", "Metallica", "Deep Purple", "Guns Nʼ Roses", "Scorpions" ir kitų legendomis tapusių atlikėjų repertuaro.

"Koncertuoti su orkestru yra ypatinga, nes tai kelios dešimtys profesionalų, papildančių vienas kitą ir kvėpuojančių vienu ritmu tam, kad sudarytų galingą visumą, paskleistų stiprią energiją ir sukurtų atmosferą, alsuojančią klausytojui, – sako J.Milius. – Dauguma roko muzikantų svajoja koncertuoti kartu su orkestru. Mes esame laimingi, kad galime tai patirti!"

Įėjimas į koncertą nemokamas, tačiau atlikėjai perspėja: "Ramaus vakaro nesitikėkite – šiandien mes nusiteikę kaip reikiant švęsti!"


Kas? Koncertas "Roko baladės".

Kur? Jonavos Joninių slėnyje.

Kada? Rugpjūčio 18 d. 18 val.


Šiame straipsnyje: koncertasmuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Puiku

Puiku portretas
super renginys!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių