Quantcast

Nepaprastam „Cirque du Soleil“ scenoje skraidys kėdės, o kelią rodys begalvis

  • Teksto dydis:

Garsiausia pasaulyje šou trupė „Cirque du Soleil“ žino kaip prikaustyti žiūrovų dėmesį. Kovą Lietuvoje keturis šou programos „Quidam“ pasirodymus surengsiansianti trupė scenoje žavės daugiau nei 1000 kostiumų ir scenos aksesuarų, 11 žmogaus galimybes viršijančių triukų, 6 ryškiais charakteriais bei viena nepaprasta istorija. Stebėti „Quidam“ pasirodymą Vilniaus „Siemens“ arenoje gerbėjai kviečiami kovo 19 – 21 dienomis.

„Pakanka užsukti į „Quidam“ artistų drabužinę, jog įsitikintume, kad mūsų laukia aukščiausio pilotažo šou. Kiekvienas artistas pasirodymo metu vidutiniškai dėvi po septynis skirtingus kostiumus, pastarųjų spektaklyje bus net 250, taip pat 300 porų batų bei daugiau nei 500 aksesuarų – sukaulėjusių sparnų, bokso pirštinių, gyvo plauko perukų ir kitų“, – sako „Seven Live“ generalinis direktorius Juras Vėželis.

Drabužiai scenoje ne tik padės sukurti atitinkamą XX a. vidurio nuotaiką, bet ir taps priemone, jungiančia realų ir vaizduotės pasaulius. Pagrindinė cirko spektaklio herojė Zoja iš begalvio vyro perims didžiulę vyrišką skrybėlę, kuria galės skubiai palikti nedžiuginančią kasdienybę ir patekti į spalvingą fantazijų pasaulį.

„Scenoje maišysis dramatiški vaizdiniai – damas su skrybėlėmis, papuoštomis ilgomis plunksnomis, gėlėmis ir nėriniais keis apokaliptinius rūbus dėvintys „Banquine” akrobatai, griaudės žaibai, aktoriai ieškos savęs žmonių apsuptose vietose – traukinių stotyje, oro uoste. Žinoma, viso šou metu talentingi artistai atliks įspūdingus triukus”, – kalba J. Vėželis.

Ypatingą nuotaiką pasirodymo metu kurs ir muzikos profesionalai – aidės tam laikmečiui būdingas džiazas, šiuolaikinis rokas. Pirmą kartą „Cirque du Soleil“ istorijoje itin daug dėmesio skirta vokalui. „Quidam“ pasirodymo metu trapus vaikiškas balsas bus apjungiamas su sodriu vyrišku. Tai efektingas jautrumo ir intensyvumo derinys.

„Quidam“ – meistriškas akrobatų, aktorių, cirko artistų ir sportininkų pasirodymas, pasakojantis istoriją apie neįtikėtiną fantazijų pasaulį, kuris išlaisvina vienatvės įkalintus žmones. „Quidam“ jau beveik dvidešimt metų priverčia iš nuostabos aikčioti net visko mačiusius menininkus.

Bilietus į „Cirque du Soleil“ pasirodymus „Quidam“ Vilniaus „Siemens“ arenoje platina „Tiketa“. Pasirodymai vyks kovo 19, 20 ir 21 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių