Quantcast

Nematyti Lietuvos stebuklai: Panemunės keliu – link rekonstruoto hipodromo

Mažieji Lietuvos miestai sulaukia vis daugiau turistų dėmesio. Keliautojams į pagalbą skuba kelionių agentūros, siūlydamos alternatyvius kelionių maršrutus po Lietuvą, nukreipdamos juos į unikalias nematytas vietas, o ir pramogų kainos mažesniuose miesteliuose nesikandžioja.

Bene žymiausias turistinis maršrutas Lietuvoje – Panemunės kelias, vingiuojantis visai šalia Raseinių rajono. Šį miestą išjudino neseniai rekonstruotame Raseinių hipodrome kasmet rengiamos pasaulinius standartus atitinkančios Lygiosios žirgų lenktynės, kuriose pernai apsilankė daugiau nei 15 000 Lietuvos ir užsienio svečių.

“Prunkščiantys ir nesuvaldomi grynakraujai žirgai sužavėjo ir suaugusiuosius, ir vaikus, – įspūdžiais dalinosi lenktynes su šeima stebėjusi Justina iš Kauno. – Kadangi retai čia užsukame, nusprendėme aplankyti ir aukščiausią geležinkelio tiltą, kuris visai šalia. Turiningai praleidome laiką, o kelionė visai neišvargino”.

Lyduvėnų tiltas – aukščiausias (599 metrai) ir ilgiausias (42 metrai) tiltas Lietuvoje, pastatytas vokiečių kareivių 1916-aisi metais ir buvęs vienas iš didžiausiųjų Europoje. Per Antrąjį pasaulinį karą tiltas buvo susprogdintas ir medines konstrukcijas pakeitė metalinės.

Lankantis šiame regione taip pat verta pamatyti kairiajame Dubysos krante įsikūrusį Maslauskiškių dvaro malūną, kuriame buvo nufilmuotas kultinis V. Žalakevičiaus filmas “Niekas nenorėjo mirti” (1965), vėlyvojo baroko bruožų turinčią vienabokštę Šv. Petro ir Povilo bažnyčią ar mistinę pagonių Romuvą.

Vienintelis pasaulinius standartus atitinkantis hipodromas Baltijos šalyse – įspūdingas savaitgalio karūnavimas. Tai unikali galimybė susipažinti su visame pasaulyje mėgstamu karališku sportu ir iš arti pamatyti grynakraujus jojamuosius žirgus, laimėti loterijoje ar gražiausios skrybėlaitės rinkimuose. Šios sporto šakos ypatybė yra tai, jog tikrasis atletas – žirgas, todėl prieš bėgimą žirgai yra iškilmingai pristatomi publikai, kad kiekvienas spėtų išsirinkti savo favoritą, už kurį sirgs iki pat finišo linijos. Šį sezoną hipodrome įvyks dar penkerios lenktynės. Kitos – jau liepos 22 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių