Quantcast

Naujausią filmą su J. Roberts įkvėpė skaudi režisieriaus patirtis

  • Teksto dydis:

Jau šį savaitgalį, vasario 22 dieną, į Lietuvos kino teatrus atkeliauja už širdies griebianti ir abejingų nepaliksianti drama „Benas grįžo į namus“, kur pagrindinį vaidmenį atlieka Julija Roberts, įkūnijanti dėl narkomano sūnaus gyvenimo kovojančią motiną. Tiesa, filmo kūrėjai apie tai daug kalbėti nelinkę, tačiau juosta slepia tikrą istoriją iš režisieriaus Peterio Hedgeso gyvenimo. Ne veltui narkomano sūnaus rolei pasirinktas ir režisieriaus tikras sūnus Lucas Hedgesas.

Užsienio spaudoje pasirodė informacija, jog juosta „Benas grįžo į namus“ režisieriui ir jo sūnui nėra tik dar vienas eilinis filmas. P. Hedgesas, kuris 2003 metais buvo nominuotas „Oskarui“ už geriausią adaptuotą scenarijų juostai „Gyvenimas pagal jį“ (About a Boy), naujojo darbo ėmėsi sukrėstas savo paties praeities įvykių. Scenarijų įkvėpė sunki vaikystė, narkotikus vartoję artimi draugai ir santykiai su alkoholike motina.

Teigiama, jog labiausiai P. Hedgesą sukrėtė draugo mirtis – prieš beveik dešimtmetį jis anapilin iškeliavo perdozavęs narkotikų. Panašiu metu šį pasaulį paliko ir vienas mėgstamiausių jo aktorių – Philipas Seymouras Hoffmanas, kurio organizme po mirties aptiktas mirtinas narkotikų ir vaistų kokteilis.

„The Hollywood Reporter“ anksčiau pranešė, jog P. Hedgesas, sunkiai išgyvendamas šias netektis ir vis dar jausdamas ryškias mamos alkoholizmo pasekmes, 2017 metais užsirašė į scenarijaus rašymo dirbtuves tam, kad išmoktų skaudžius savo išgyvenimus sudėlioti ant popieriaus. Ten ir gimė pirmieji dešimt juostos „Benas grįžo į namus“ scenarijaus puslapių.

Drama „Benas grįžo į namus“ pasakos jautrią istoriją apie prieš pat Kalėdas netikėtai namo iš priklausomybių klinikos grįžusį devyniolikmetį Beną (akt. L. Hedgesas). Vaikino motina Holė (akt. J. Roberts) džiaugiasi netikėtu sūnaus sugrįžimu, tačiau visiškos ramybės širdyje nėra. Greitai paaiškėja, kad ne be reikalo: senieji Beno draugeliai netrukus vėl trinasi aplink ir bando įtraukti vaikiną atgal. Norėdamas savo šeimą apsaugoti nuo grasinimų ir smurto, Benas sutinka jiems atlikti dar vieną, paskutinį, darbą.

Artimiausios 24 valandos jo motinai pavirs tikru pragaru, besistengiant išgelbėti Beną nuo buvusių, esamų ir dar tik būsimų pavojų. Holė ne kartą neteks vilties, beprotiškai norės tiesiog pasiduoti, tačiau nenugalima motinos meilė privers ją eiti į priekį ir daryti viską, kad tik susigrąžintų mylimą sūnų.

Kaip baigsis istorija ir ar pajėgs J. Roberts herojė savo meile sustabdyti sūnų nuo pagundų? O gal Benas parvyko ne šiaip sau? Filmas „Benas grįžo į namus“ mūsų šalies kino teatruose – nuo šio penktadienio, vasario 22 dienos.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių