Quantcast

Motina aprašė kūdikystėje mirt pasmerkto J. Poškaičio gyvenimą

  • Teksto dydis:

Skaitytojus vos prieš kelias dienas pasiekė Vidimantos Kazimieros Poškaitienės knyga „Pasmerktas mirti. Kovinga Jordano Poškaičio gyvenimo istorija“.

Žinomo kauniečio sportininko, daugkartinio Lietuvos, Europos ir Pasaulio bušido bei šidokan karatė čempionatų nugalėtojo, trenerio gyvenimo istoriją nuo gimimo  iki kelio į sportines pergales į beveik 150 puslapių knygą surašė jo motina. Leidinys papildytas nuotraukomis, spaudos publikacijomis ir Jordano artimųjų, mokytojų, trenerių, bendražygių prisiminimais apie jį.

„Kaskart, kai manęs paklausia, kas paskatino parašyti sūnaus gyvenimo istoriją, kodėl ėmiausi šio darbo, kam visa tai bus įdomu ir reikalinga, nedvejodama atsakau, kad kiekvieno žmogaus gyvenimas yra tarsi atskira, nepakartojama knyga. Nuo vaikystės siekiau ugdyti sūnaus emocinį intelektą, kuris lemia žmogaus santykį su savimi ir kitais, gebėjimą suprasti, kontroliuoti savo bei kitų pojūčius, emocijas, susidoroti su rūpesčiais ir netikėtais iššūkiais. Manau, pasisekė užauginti motyvuotą, emociškai brandų žmogų, gebantį mąstyti, vertinti situaciją, siekti užsibrėžto tikslo. Sūnus, kuriam skiriu šį leidinį, gyvenime surado savo kelią. Jordanas drąsiai svajoja, nebijo suklysti, iššūkius sutinka mėgaudamasis, o kiekvieną pralaimėjimą priima kaip vertingą gyvenimo pamoką, suvokdamas, kad sėkmė – tai žingsniavimas nuo vienos nesėkmės prie kitos, neprarandant noro siekti vis daugiau. Tai jam ne tik atveria naujas galimybes, bet ir skatina tobulėti“, – teigė knygos autorė, kraštotyrininkė V.K. Poškaitienė.

Knyga  pavadinta intriguojančiai, nes vos kelių mėnesių sulaukusiam J. Poškaičiui buvo nustatyta sunki žarnyno liga, kuri turėjo įtakos vaiko vystymuisi. Nors buvo atlikta ne viena operacija, medikai tikino, kad Jordanas  pasmerktas mirti.

Tačiau žinomam kauniečiui likimas negailėjo gyvenimo dovanų. Jis ne tik išgyveno, bet ir pradėjo sveikti, o judėjimas ir sportas tapo gyvenimo varikliu, kuris ne kartą užkėlė Jordaną ant čempiono pakylos. Kovoti ringe kaunietis ėjo daugiau nei 500 kartų.

Jordanas drąsiai svajoja, nebijo suklysti, iššūkius sutinka mėgaudamasis, o kiekvieną pralaimėjimą priima kaip vertingą gyvenimo pamoką, suvokdamas, kad sėkmė – tai žingsniavimas nuo vienos nesėkmės prie kitos.

J. Poškaitis tikino, kad yra laimingas kūdikystėje gavęs antrą šansą gyventi. Tačiau tų šansų buvo ir daugiau: sportininkas skendo, buvo patekęs į avariją. Šie įvykiai privertė iš naujo pasverti gyvenimo vertybes.

Svarbiausiu gyvenimo pasiekimu J. Poškaitis įvardijo ne medalius ir apdovanojimus, o brangius žmones, kurių buvimas šalia jį džiugina. Tai tėvai, jo šeima, bičiuliai.

J. Poškaitis tikino, jog ši knyga nėra paskutinė, kurioje aprašomas jo gyvenimas. Vyras nežada sustoti ir iki savo penkiasdešimtojo gimtadienio  planuoja išleisti paties parašytą knygą.

Įsigijusiųjų knygą „Pasmerktas mirti. Kovinga Jordano Poškaičio gyvenimo istorija“ lėšos bus skirtos labdarai. Sportininkas nori paremti vaikų labdaros fondus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių