Quantcast

Mirė Prancūzijos rokeris J. Hallyday

  • Teksto dydis:

Žinomiausia Prancūzijos rokenrolo žvaigždė Johnny Hallyday (Džonis Halidė) mirė būdamas 74 metų, pralaimėjęs kovą su plaučių vėžiu, naujienų agentūrai AFP trečiadienį pranešė jo žmona Laeticia (Letisija).

Odinius drabužius vilkėti mėgęs „prancūzų Elvis“, žinomas tiesiog kaip Johnny, kovo mėnesį viešai prabilo apie jam diagnozuotą ligą ir būtinybę gydytis.

„Johnny Hallyday mus paliko. Rašau šiuos žodžius, pati jais netikėdama. Tačiau tai tiesa. Mano vyro nebėra su mumis, – paryčiais paskelbtame pranešime rašo 42 metų L. Hallyday. – Jis paliko mus, kaip gyveno visą savo gyvenimą – drąsiai ir oriai.“

Nors J. Hallyday užsienyje nesulaukė didelio pripažinimo, 6-ame dešimtmetyje jis atsiplėšė nuo Prancūzijos šansono muzikos tradicijos ir pardavė daugiau nei 100 mln. albumų, bei surengė 50 didelių gastrolių.

Muzikantas gimė 1943 metų birželio 15 dieną Paryžiuje, belgo ir prancūzės šeimoje.

1966 metais jis mėgino nusižudyti, o 1986-aisiais nualpo scenoje. Jis buvo vedęs penkis kartus, iš jų du kartus – tą pačią moterį, vieno savo seniausiai pažįstamų draugų ir dainų kūrėjo dukrą.

„Mes visi esame šiek tiek panašūs į Johnny“, – po pranešimo apie jo mirtį pareiškė Prancūzijos prezidentūra.

Pastarosiomis savaitėmis J. Halliday buvo paguldytas į ligoninę Paryžiuje dėl kvėpavimo sutrikimų, o internete buvo pasklidę gandų, kad jis mirė.

J.Hallyday, kurio tikrasis vardas – Jeanas-Philippe'as Smet (Žanas Filipas Smė), šešias dienas praleido ligoninėje, po to grįžo ilsėtis savo namuose Paryžiaus vakariniame Marne la Koketo priemiestyje.

„Iki paskutinės akimirkos jis tvirtai kovojo su kelis mėnesius jį kankinusia liga ir mokė mus ypatingų gyvenimo pamokų“, – sakė L. Hallyday.

Rokeris „visą savo gyvenimą buvo visiškai atsidėjęs savo gerbėjams, o šie jį mylėjo ir garbino“, pridūrė jo žmona.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių