Quantcast

Menininkė siūlo pačiulpti homofobą

Žymių žmonių portretus iš maisto kurianti menininkė Jolita Vaitkutė kilus aršioms homofobiškoms diskusijoms neištvėrė ir sukūrė ledinuką. Jo viduje – skandalingo politiko Petro Gražulio atvaizdas.

Žymių žmonių portretus iš maisto kurianti menininkė Jolita Vaitkutė kilus aršioms homofobiškoms diskusijoms neištvėrė ir sukūrė ledinuką. Jo viduje – skandalingo politiko Petro Gražulio atvaizdas.

"Dažnai reaguoju į aktualijas ir jas nuolat seku. Šią savaitę garsiai kalbant apie homofobiją ir siaurą protą, tiesiog viriau viduje. Susidūrus su homofobija ir žmonėmis, kurie painioja žodžio laisvę su neapykanta, kartais norisi dar labiau įgelti ir užkurti diskusiją. Tai yra tiesiog neracionalūs ir siauru protu pagrįsti įsitikinimai. Rasizmas, homofobija ir visos kitos rūšies diskriminacija turi tą patį neintelektualų pradą", – piktinosi mergina.

Anot menininkės, idėja sukurti ledinuką brendo seniai, jau tada, kai P.Gražulis svaičiojo apie kelnes su užtrauktukais ant užpakalio.

"Tiesiog laukiau progos, kada tai padaryti, bet tai vienkartinis pokštas, kuriuo nesiekiu nieko įžeisti, tik sukelti diskusiją. Pagrindinė mintis buvo "pačiulpk homofobą (-ui)". Su džiaugsmu pagaminčiau daugiau ir padalyčiau viename homoseksualų klubų. Norisi, kad agresoriai nebebūtų garbinami, nebedalyvautų rinkimuose (kas yra neįtikėtina!). Tai nebe juokinga, o apgailėtina, selų-gražulių laikas praėjo ir dabar į kelią atėjo sveikas protas", – ryžtingai kalbėjo J.Vaitkutė.

Kūrėja tikino, kad jos kūrinys nenukreiptas tiesiogiai į P.Gražulio asmenybę. Ne vieną homofobišką pareiškimą deklaravusio politiko veidas buvo pasirinktas kaip simbolis.
"Turbūt nėra aršesnio ir priešiškesnio homofobijos kritiko Lietuvoje. Tai reikėtų labiau priimti kaip humoreską kitokiu kūnu", – teigė J.Vaitkutė.

Menininkė vylėsi, kad dažnai kartojamas posakis "mūsų visuomenė tam dar nepasiruošusi" greitai bus nebevartojamas, nes žmonės keičiasi.

"Labai džiaugiuosi, kad nebėra skandalų su juodaodžiais ir kitų rasių atstovais, ką atsimenu iš savo vaikystės. Tad išaugsime ir iš to, svarbu pradėti nuo savęs", – optimistiškai kalbėjo mergina.

"Kauno diena" anksčiau buvo rašiusi apie J.Vaitkutės kuriamus darbus. Dalios Grybauskaitės portretą ji pagamino iš šaltibarščių, Baracko Obamos – iš pomidorų padažo, Vladimiro Putino – iš juodųjų pipirų, Alberto Einsteino – iš lydyto sūrio, Beatos Nicholson, Jimio Morrisono – iš šokolado, Žemaitės – iš duonos trupinių. Tokie menininkės kūriniai puikavosi ne viename žinomame dizaino žurnale, o pati J.Vaitkutė savo kūrybos pristatyti buvo pakviesta į šiemet Milane vykstančią EXPO parodą.


Šiame straipsnyje: Petras GražulisGėjailedinukas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidmantas

Vidmantas  portretas
Nemažai tų ,,menininkų "žolikės prisiėdę tik pradeda dirbti kūrybą, Na kūryba tai dar ne menas. Primytivumas netinka menui.

Oman

Oman  portretas
Ne vistiek, kiek jų prisiveis, jie gi nusiperka vaikus iš kitų. Jie veisia Aids ir kalėjimuose veisiasi (kai nėra moterų, kiša kur papuola ).

Ach

Ach portretas
Kokia tolerancija
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių