Quantcast

Mamos taisyklės pagal J. Šeduikytę

Motinystė apvertė jos egoistinį pasaulį aukštyn kojomis ir Jurga Šeduikytė ėmė mokytis gyventi dėl kito. Jai sako, kad su rugpjūtį aštuonerių metų sulaukusiu sūnumi Adu ji bendrauja pernelyg atvirai.

"Bet vaikas žino, kad esu ir emocinga, ir linksma, ir pakeliu balsą. Tegul jis pažįsta pasaulį nuo pat pradžios", – teigia 36 metų J.Šeduikytė. Ji išvardijo dešimt taisyklių, kuriomis vadovaujasi auklėdama sūnų.

1. Tai viena pirmųjų mūsų taisyklių – vaikas neturėtų būti savo tėvų kopija, atspindys. Stengiamės sudaryti galimybes pažinti visiškai skirtingas sferas.

Geriausia veikla vaikui (Adas lanko karatė) – sporto ir muzikos derinys. Manoma, kad jei žmogus išmoks groti vienu muzikos instrumentu, jis bus geresnis žmogus ir nepadarys baisios žalos ar blogio.

2. Jis – vienturtis, todėl turi turėti gyvūnėlį, kad galėtų juo rūpintis.

3. Jis – vienturtis, todėl stengiamės, kad turėtų daug draugų, leistų daug laiko su pusbroliu ir pussesere.

4. Adas taip pat privalo būti pakankamai atviras kitiems vaikams.

5. Stengėmės išsiaiškinti, koks jis – uždaresnio ar atviresnio charakterio, ir skatinti tai, kas jam patinka, priimtina. Adas – atviresnis, scenos vaikas, todėl leidžiame į sceną. Jis, beje, tuo labai džiaugiasi.

6. Nepersistengti besimokant. Jei labai daug mokosi, turi gauti kompensaciją – atostogų, to, kas jam būtų šventė.

7. Iki galo išsiaiškinti kiekvieną situaciją, nesusipratimą, konfliktą. Negali būti nutylėjimų. Pavyzdžiui, iškvietė auklėtoja į mokyklą, Adas gavo už kažką pastabą, išgyvena kažkokį sunkesnį etapą, kai kažko nesugeba? Reikia viską išsiaiškinti, kad nebūtų nesusipratimų ir širdyje neliktų nutylėtų dalykų.

8. Išreikšti emocijas. To nemokėjo mano tėvai, jų karta. O išreikšti emocijas – labai svarbu. Reikia įvardyti savo vidinę būseną. Kyla meilės banga, pyktis? Stengiamės pagauti šią emociją ir garsiai įvardyti.

9. Kuo daugiau keliauti kartu su vaiku. Kelionės nuo mažens plečia akiratį ir toleranciją. Nuo kūdikystės Adas – kelionių vaikas. Mes daug keliavome ir keliaujame, o jis mėgsta kelionėse miegoti. Jei automobilis sustoja, Adas dažnai klausia, kodėl taip greitai atkeliavome.

10. Nesame tobuli, koncertai turi įtakos Ado gyvenimo ritmui, todėl viena taisyklių – laikas, kai jo darbai būtų mums svarbiausi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ajė

Ajė portretas
Talentingas,gabus,gabių tėvų vaikas.Kodėl jam neturėti tokio pat broliuko ar sesutės?Ir jam,ir jums būtų smagiau gyventi.Juk gyvenate ne taip jau skurdžiai-išaugintumėt ir kelis šaunuolius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių