Quantcast

M. Stonkus į Kauną atkeliaus ieškoti lobio

  • Teksto dydis:

Aktorius ir laidų vedėjas Mantas Stonkus (27) ėmėsi dar vieno iššūkio – nuo lapkričio mėnesio jį išvysime muzikiniame spektaklyje visai šeimai  „Lobių sala“, kurį rodys didžiosiose Lietuvos arenose, taip pat ir Kaune. Pagal garsų to paties pavadinimo Roberto L. Stivensono romaną statomame spektaklyje M. Stonkui teks ne tik vaidinti, bet ir dainuoti, dėl ko jis labiausia ir jaudinasi.

– Kodėl jaudiniesi, juk dalyvavai muzikiniame televizijos projekte, dainavai, balsą turi.

– Televizija tai viena, o čia žmonės ateis su vaikais, bilietus pirks, tai labai nenoriu, kad sakytų, jog Stonkus nusidainavo, todėl labai atsakingai ruošiuosi (juokiasi).

– Koks tavo vaidmuo muzikiniame spektaklyje „Lobių sala“ – būsi geras ar blogas personažas?

– Būsiu geras, pagrindinio herojaus, berniuko Džimio Hokinso (akt. Marius Jampolskis) draugas. Mes kartu keliausim ieškoti nuotykių ir susidursime su įvairiausiais pavojais ir, aišku, piratais.

– Roberto Luji Stivensono romaną apie piratus „Lobių sala“ daugelis skaitė vaikystėje. Ar tu – taip pat?

– Šią knygą labai gerai atsimenu, nes mokytoja vieną vasarą buvo uždavusi perskaityti tam tikrą skaičių knygos puslapių. Pasiėmiau pačią storiausią –„Lobių salą“. Istorija patiko,  esu ne vieną jos ekranizaciją matęs.  Nors mano mylimiausia knyga buvo „Plėšikas Hocenplocas“, tačiau nuo tos vasaros susidomėjau ir piratų tema.

– Žaisdavai su kitais vaikais „piratus“?

– Atsimenu, kad žaisdavau „Lego“ kaladėlėmis. Pamačiau, kad parduotuvėse atsirado naujas rinkinys, kuriame buvo piratų figūrėlės, laivas. Tėtis man jo kažkodėl nepirko – matyt, labai brangus buvo (juokiasi). Bet aš vis tiek statydavau piratų laivus iš tų detalių, kurias turėjau.

– Ar tu esi iš tos kartos, kuri kieme su kitais vaikais nelaksto, o žaidžia namie su „Lego“ bei kompiuteriu?

– Žaisdavau ir kieme. Vienu metu gyvenau  7 aukšte ir turėjau draugą iš priešingo namo, kuris taip pat 7 aukšte gyveno.  Su juo sugalvojome pasidaryti telefoną: jis per balkoną nuleido siūlą, kurį ištiesėme per visą kiemą, tuomet aš iš savo balkono nuleidau kitą siūlą, apačioje juos surišome ir grįžę kiekvienas į savo balkonus įtempėme. Prie siūlo galų pririšome stiklines. Aišku, nieko per tą „telefoną“ nesigirdėjo, bet užtai visą dieną turėjome ką veikti.
– Ar tave vis dar žavi vaikiškos istorijos?

– Žinoma, neseniai visus „Hario Poterio“  filmus peržiūrėjau. Man patinka fantastinės istorijos apie senovinius pasaulius, kuriuose knibžda mitinės būtybės.

Anksčiau teko vaidinti muzikiniame spektaklyje?

– Bestudijuojant muzikos ir teatro akademijoje visas kursas vaidinome miuzikle „Batuotas katinas“. Buvome ir pelės, ir varlės. Bet tada tik šokome.

– Kokie dar projektai tau artimiausiu metu kelia iššūkį?

– Bus mono spektaklis, kurio vienas iš kūrėjų  - Tadas Vidmantas.  Jam taip pat daug repetuosiu. Visas mano ruduo – aktyvus.


Spektaklyje „Lobių sala“ vaidina Lietuvos scenos žvaigždės, dainininkai ir aktoriai: Česlovas Gabalis, Rafailas Karpis, Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, Mantas Stonkus, Algirdas Dainavičius, Giedrius Arbačiauskas, Andrius Bialobžeskis, Džiugas Siaurusaitis ir kiti. Pagrindinis, berniuko Džimo Hokinso vaidmuo patikėtas aktoriui Mariui Jampolskiui.

Spektaklyje aktoriai vaidins, dainuos ir šoks, o įspūdį stiprins pirotechnikos efektai bei ryški scenografija. Kūrėjai žada, kad pramogos netrūks ir vaikams, ir juos atlydėjusiems tėvams, nes spektaklio dainų tekstus kuria aštrialiežuvis Arūnas Valinskas.

Spektaklį režisuoja Evaldas Jaras ir Ramūnas Cicėnas; libreto autorius – Arnas Ališauskas; kompozitorius – Marius Matulevičius; choreografas – Paulius Šinkūnas; dailininkas – Andrius Žibikas; kostiumų dailininkė – Kristina Mališauskienė.

Spektaklis „Lobių sala“ Kaune bus rodomas „Žalgirio“ arenoje, lapkričio 30 d.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių