Quantcast

M. Pundziūtė apie jauną projektą: įvyko tikriausia cheminė reakcija

  • Teksto dydis:

Atlikėja Monika Pundziūtė pristato muzikinį projektą „Mark Les&Monique”, kuriame jėgas suvienijo su prodiuseriu Mariumi Leskausku. Debiutuoti duetas pasirinko dainą „Nauja istorija”.

Nors tai tik pirmasis kūrėjų darbas, pristatomas kartu su muzikiniu klipu, tačiau tiek Marius, tiek Monika prisipažįsta, kad jau yra paruošę publikai ir daugiau staigmenų.

Paklausti, kaip susikirto jų kūrybiniai keliai, abu šypsosi ir tikina, kad kartais reikia atsidurti tinkamu metu, tinkamoje vietoje. Supažindinti bendrų draugų ir paraginti pasidalinti muzikinėmis idėjomis, atlikėjai labai greitai suprato, kad kurs bendrą projektą.

„Su Monika susitikę studijoje iškart sutarėme vienu klausimu – abu norime kurti tokią muziką, kuri skirtųsi nuo to, kas kuriama kitų šalies atlikėjų, bet tuo pačiu patiktų mums patiems. Nuoširdžiai tikime tuo, ką darome. Galbūt dėl to ir kūrybinio proceso nepavadinčiau darbu, nes jis nėra labai sunkus,” – sako M. Leskauskas.

Tai daina apie jausmą, kai tirpsta net pirštų galiukai, kai neini, o tarsi pakilęs nuo žemės skrieji.

Monika prisipažįsta, kad labai jaudinosi prieš parodydama dainos „Nauja istorija” pirminę versiją būsimam scenos partneriui. „Daina buvo lyriška, melancholiška, nežinojau, kaip sureaguos elektroninę ir eksperimentinę muziką kuriantis Marius,” – sako Monique.

„Kai išgirstu įtraukiančią, įdomią ir aiškią idėją, galvoje gimsta milijonas netikėtų minčių apie tai, kokiomis garso spalvomis galėčiau dainą apipinti,” – pirmąjį įspūdį apie dainą prisimena Marius.

Abu atlikėjai prisipažįsta, kad susitikę studijoje eksperimentuoja, tarsi laboratorijoje ieško tinkamų skambesio elementų, kad įvyktų tikrų tikriausia cheminė reakcija – abiem patinkanti daina.

„Leidžiame sau eksperimentuoti, nesitaikome į tipinius standartus. Didžiulis malonumas kurti, kai niekas nevaržo,” – sklandų procesą pristatant pirmąją dainą prisimena M. Leskauskas. – Ši daina nėra sudėtinga, tačiau ji patiks tiems, kurie dainose nori kiek įdomesnio skambesio ir muzikinės idėjos.”

„Tai daina apie jausmą, kai tirpsta net pirštų galiukai, kai neini, o tarsi pakilęs nuo žemės skrieji – apie meilę,” – pristatydama savo kūrybos dainą šypsosi Monique. – Mūsų kūrybiniam duetui ši daina yra ypatinga, pirmoji. Mes ją jau pamilome, o dabar su nekantrumu lauksim įvertinimo.

Ateities planai

Paklausti, ar ar šis projektas turės tęstinumą, muzikantai išduoda, jog turi ir daugiau bendrų muzikinių planų.

„Ji aktyviai dalyvauja kūrybiniame procese, man tai labai patinka,” – scenos partnerei komplimentų negaili M. Leskauskas. – Daina „Nauja istorija” – tai pirmasis mūsų darbas, kurį pristatome klausytojams, tačiau toli gražu nėra pirma mūsų sukurta daina. Ši, kol kas, yra vienintelė lietuvių kalba. Greičiausiai ateityje bus daugiau ne lietuviškų kūrinių.”

„Norime ir toliau mėgautis kūryba,” – apie ateities planus sako Monika. – Dar dvi bendros dainos laukia eilėje. Viena jų intriguojanti, o kita – paruošta būtent vasarai.”



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nikole22

Nikole22 portretas
Siandien teko maryti ryte per Tv.tai nusiviliau.tokio slamstelio tikrai neteko dar nei klausytis nei matyti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių