Quantcast

M. Novikas negailėjo kritikos ir „Dainų dainos“ premjeroms, ir seniems kūriniams

„Dainų dainos“ komisijos gretos vis didėja. Antradienio vakarą surengtame filmavime prie jos pirmą kartą prisijungė Laura Remeikienė ir Laimontas Dinius, o nuolatiniu komisijos nariu jau tapęs Mikalojus Novikas negailėjo griežtų pasisakymų nei projekto naujokams, nei senbuviams.

Taip pat vyresniųjų kompozitorių komisijoje – Vytautas Šiškauskas ir Ovidijus Vyšniauskas.  Jaunesniesiams kompozitoriams atstovauja Gintarė Karaliūnaitė, L. Remeikienė, Stano ir Devividas Zvonkus.

Pirmasis į sceną lipo O. Vyšniauskas. Jis pirmą kartą pristatė savo kūrinį „Su gimtadieniu“. „Hitas – iš karto sakau. Tikrai taip“, – nutarė G. Karaliūnaitė. „Puiku šlageris“, – pritarė D. Zvonkus. L. Remeikienė pastebėjo, kad kūrinių apie gimimo dieną – ne taip jau daug.

Vilija Matačiūnaitė su naujai suburtu orkestru „Vario kirtis“ atliko naują savo ir Stano kūrinį „Kas gali būt geriau“. „Kas gali būti geriau, nei pasakyti gerų ir gražių žodžių. Debiutas buvo puikus“, – tikino L. Dinius. „Nepajutau šitoje dainoje vystymo, nes melodijos nebuvo. Jei kas nori ją dainuoti, tegu dainuoja, bet tai nėra dainų daina“, – rėžė M. Novikas.

Vokalinis ansamblis „Jazz island“ atliko M. Noviko kūrinį „Dainuokim po du“. Eilinį kartą taip gera žiūrėti į šį jaunimą“, – komplimentų negailėjo Stano. „Lengvas, elegantiškas ir nuostabus kūrinys. Pats jį niūniuodavau, kad pasikelčiau sau nuotaiką, kai gaudavau mokykloje du“, – šmaikštavo D. Zvonkus. G. Karaliūnaitės teigimu, M. Novikas yra vienas mėgstamiausių jos vyresniosios kartos kompozitorių. Jos manymu, būtent Artūro Noviko vadovaujamo kolektyvo dėka seni kūriniai skamba itin naujoviškai.

L. Remeikienės dainą „Mano meilė Liu“ sudainavo pati kūrėja ir choras „Chameleonas“. „Sunkoka vertinti tik dainą. Pasirodymas – puikiai apmastytas ir atliktas“, – kalbėjo V. Šiškauskas. „Be galo gražu“  – vertino L. Dinius. O. Vyšniauskas už pasirodymą dėkojo atsistojęs. Jo teigimu, tai – tikras menas ir tik dievo apdovanotas žmogus gali tai sukurti.

Grupė „Rondo“ pasirodė su L. Diniaus kūriniu „Tau“. „Nėra prie ko prikibti. Reta tokių dainų lietuvoje, kuri nesvarbu, kuria kalba – vis tiek hitas“, – manė Stano. „Labai melodinga, labai romantiška“, – vertino L. Remeikienė.

Katažina Zvonkuvienė pristatė D. Zvonkaus dainą „Nemoku meluot“. M. Novikas pagyrė ir kompozitorių, ir jo dainą. Jam pritarė ir O. Vyšniauskas.

V. Šiškausko daina patikėta atlikti grupei „Dar“. „Ši daina geidžiama ir tobula“, – tikino L. Remeikienė. D. Zvonkaus teigimu, tai – tikrų tikriausia dainų daina.Grupė „Sare Roma“ į sceną kopė su G. Karaliūnaitės kūriniu „Pelenė“. „Labai gera daina, tik gaila, kad girdėjau ją, kai dar nebuvo parašyta“, – kalbėjo M. Novikas. Jo teigimu, dainoje daug neoriginalių intonacijų. „Šis atlikimas – tai, ko trūko šiai dainai“, – įsitikinęs L. Dinius. O. Vyšniauskas negailėjo komplimentų kūrinio autorei.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių