Quantcast

M. Kiltinavičius – apie tai, kokia yra I. Zasimauskaitė už uždarų durų

Epizodą, kai dainos „When We`re Old“ pabaigoje Marius Kiltinavičius ant tiltelio susitinka su žmona, Lietuvos atstove „Eurovizijoje“ Ieva Zasimauskaite, žiniasklaida vadina vienu gražiausių momentų šiųmečiame konkurse. Atlikėjos vyras LRT.lt portalui papasakojo, dėl ko jis pats labiausiai jaudinasi šioje „Eurovizijoje“ ir apie ką pasišneka su žmona nusisukus kameroms.

Atlikėjos vyras LRT.lt portalui papasakojo, dėl ko jis pats labiausiai jaudinasi šioje „Eurovizijoje“ ir apie ką pasišneka su žmona nusisukus kameroms.

„Eurovizijoje“ smagu. Maloni aplinka, draugiški žmonės. Yra šiokia tokia įtampa, visi jaučia ją, bet čia įdomu“, – paklaustas, kaip jam pačiam atrodo konkursas, tikina M. Kiltinavičius.

Jis sako per didelės įtampos nejaučiantis, nes jo paties misija scenoje nėra didelė – truputį palipti liepteliu. „Žinoma, vaidmuo mažas. O įdomiausias yra ne lipimo ant tiltelio veiksmas, o nuėjimas pas Ievą. Galėtum pagalvoti, kad kelis kartus tą patį kartojant turėtų atsirasti kažkoks robotizmas, motorika. Bet kaskart, nuėjęs pas ją, pamatau jausmingas akis“, – pasakoja Lietuvos atstovės „Eurovizijoje“ vyras.

Prieš užlipdamas ant tiltelio, M. Kiltinavičius mato monitorių, kuriame stebi, ar pasirodymas vyksta sklandžiai, ar tinkamas apšvietimas. Dėl to jis tvirtina besijaudinantis daug labiau nei dėl paties užlipimo ant scenos.

V. Nevieros/LRT nuotr.

„Bet jaučiu įtampą dėl Ievutės, kad jai viskas būtų gerai, jaudinuosi, kad ji nepervargtų. Iš esmės ji jaučiasi gerai. Kai užsidaro mūsų kambario durys, ji kartais pasako, kad pavargo, kartais prisimename, kas buvo dieną, pasijuokiame, jei įvyko kas nors linksmo“, – kalba M. Kiltinavičius.

Nors gerokai anksčiau, kai dar priklausė grupei „N.E.O“, M. Kiltinavičius scenoje jautėsi kaip namuose, pramogų verslas nebėra jo gyvenimas, nostalgijos scenai jis tikina nejaučiantis ir ten lipantis tik tam, kad padėtų I. Zasimauskaitei įgyvendinti pasirodymą.

„Profesinių patarimų jai neturiu, apie konkursą mes daugiau pasišnekame iš žmogiškosios, psichologinės pusės, kaip teisingiau būtų reaguoti į vieną ar kitą įvykį“, – sako jis.

Išėjimas į sceną trunka tik kelias sekundes, tačiau laukti pasirodymo ir jam ruoštis arenoje tenka visą dieną. „Bet tai manęs nevargina, man patinka tvarka gyvenime. Labai patinka stebėti, kaip viskas čia organizuota“,  – įspūdžiais apie „Eurovizijos“ užkulisius dalijasi atlikėjos vyras.

Kai užsidaro mūsų kambario durys, prisimename, kas buvo dieną, pasijuokiame, jei įvyko kas nors linksmo.

Tiesa, per pirmadienio vakarą vykusią generalinę repeticiją, kai reikėjo lipti į sceną, M. Kiltinavičius pasijuto blogai. „Turiu problemų su skrandžiu, tada nebūna jėgų, bet aš jau pripratęs“, – atvirauja vyras.

Dar prieš pusfinalį M. Kiltinavičius LRT.lt portalui pripažino jaučiantis, kad I. Zasimauskaitė pateks į finalą. „Aš asmeniškai labai tikiu šia daina, man labai artima jos žinutė. Žinau, kad tai, apie ką dainuojama, yra tikra.

Net jei daina nebūtų patekusi į finalą, aš problemos nebūčiau matęs, galbūt Ievai būtų buvę sunkiau. Bet gyvenimas yra toks: būna sunkumų, būna gražesnių, smagesnių akimirkų, nesvarbu, ką veiki. Vien lengva ir gera nebus niekada, visuomet bus kovos“, – įsitikinęs I. Zasimauskaitės vyras.

I. Zasimauskaitė Lietuvos nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“ dalyvavo net penkis kartus, kol pasiekė pergalę. Nė vieną kartą, prieš žmonai apsisprendžiant dalyvauti konkurse, M. Kiltinavičius tvirtina jos neatkalbinėjęs. O šie pasiruošimo konkursui metai buvo kitokie jau nuo pat pradžios.

„Šis kartas buvo kitoks. Viskas vyko taip organiškai. Kiekvienais metais prieš tai reikėdavo dirbtinės pastangos – tai dainos ieškoti, tai dar kažko, kliūtys būdavo didesnės. O dabar kūrinys atsirado pats, paskambino Vytautas Bikus, nuvažiavome, išgirdome dainą, iš pirmų akordų įsimylėjome ir dainą, ir Vytautą. Viskas vyko labai natūraliai. Visuomet ją palaikau. Bent jau stengiuosi. Žinau, kad nemoku to daryti iki galo gerai, bet aš stengiuosi“, – atvirauja atlikėjos vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių