Quantcast

LRT komanda pristato filmą „Svetimoje žemėje“ apie Sirijos pabėgėlius

  • Teksto dydis:

2015 m. pabaigoje LRT komanda – žurnalistas Edvardas Špokas, operatorė Miglė Gaižiūtė ir režisierė Eglė Marija Želvytė, dalyvaujantys tarptautiniame projekte „Žiniasklaida vystymuisi“.

Jie vyko į Libaną, kur glaudžiasi daugiau nei milijonas pabėgėlių iš kaimyninės Sirijos. Įdomiausius kadrus į filmą „Svetimoje žemėje“ sudėjusi komanda savo kūrinį pristatys gegužės 5 d.

Paauglė Hala, mažasis Mohamedas, mokyklai pabėgėlių stovykloje vadovaujantis Abdulas – karo išvyti ir svetimoje žemėje, Libane, atsidūrę sirai. Penkios lietuvių užfiksuotos istorijos sklaido populiarius mitus apie pabėgėlius ir parodo, kad vieno būdo jiems apibūdinti nėra. Vieni siekia išsilavinimo, kitiems rūpi šiandiena. Kai kurie buria bendruomenę, ją stiprina, o kiti tiesiog gyvena geresnio gyvenimo viltimi.

Kūrybinė grupė lankėsi Jungtinių Tautų įkurtose pabėgėlių stovyklose Bekaa slėnyje, Akkar regiono miesteliuose prie Libano–Sirijos sienos, Tripolyje bei Beirute.

„Svetimoje žemėje“ – LRT televizijos kūrybinės grupės dokumentinis filmas apie Sirijos pabėgėlius Libane, kuris gegužės 5 d. 18 val. bus pirmą kartą rodomas didžiajame ekrane.

Po filmo vyks diskusija su filmo kūrėjais ir ekspertais apie dabartinę situaciją konflikto krečiamoje Sirijoje ir Lietuvos galimybes priimti į Europą plūstančius karo pabėgėlius.

Filmas bus rodomas sostinės kino teatre „Pasaka” (Šv. Ignoto g. 4).

Seansas nemokamas, bet vietų skaičius kino salėje ribotas. Nemokami bilietai dalinami kino teatro kasoje valandą prieš seansą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o apie

o apie portretas
nukentėjusiuosius nuo tų pačių pabėgėlių filmo niekas nekurs? Apie peiliu subadytą lietuviuką švedijoje, apie išžagintus vaikus ir moteris, niekas nekuria filmų? Nereikia apsimesti geraisiais samariečiais, jei nuo to tik kyla grėsmė mūsų pačių saugumui, o jei įdomu apie tai kurti filmus, žinoma,. niekas nedraudžia rodyti pasauliui jo paties grimasų paletę. Anksčiau "ant bangos" buvo filmų apie gėjus kūrimas ir baisus liaupsinimas, dabar - pabėgėliai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių