Quantcast

Londone karalienės gimtadienio proga griaudi patrankos

  • Teksto dydis:

Londone antradienį karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) 89-ojo gimtadienio proga griaudėjo patrankų šūviai, karališkajai šeimai su nekantrumu laukiant dar vieno mažylio.

Vidurdienį Haid Parke buvo paleista 41 salvė, kurią palydėjo dar 62 šūviai iš Londono Tauerio – ir tai gali netrukus pasikartoti, švenčiant princo Williamo (Viljamo) ir jo sutuoktinės Kate (Keit) antrojo vaikelio gimimą.

Penktasis karalienės provaikaitis, kuris bus ketvirtas eilėje į karalystės sostą, pasaulį turėtų išvysti jau šį mėnesį.

Nuo 1952 metų sostą užimanti karalienė Elizabeth antradienį buvo į vakarus nuo Londono esančioje Vindzoro pilyje.

Keli šimtai praeivių stebėjo, kaip Karališkosios raitosios artilerijos žirgai per Haid Parką traukė šešias retas Pirmojo pasaulinio karo laikų lauko patrankas.

Šūviai iš saulėje spindinčių patrankų griaudėjo kas 10 sekundžių, ir jų aidas atsimušdavo nuo bokštų visame mieste.

Patrankos buvo pastatytos netoli Park Leino, kur įsikūrę prabangiausi Londono viešbučiai, mažiau nei už kilometro nuo Brutono gatvės 17-to namo, kuriame 1926 metais gimė karalienė Elizabeth.

Dabar buvusių karalienės tėvų namų vietoje yra prabangus restoranas.

Tradiciškai karališkąjį saliutą sudaro 21 salvė, kurią papildo dar 20, kai šaudoma iš karališko parko arba rezidencijos. 21 Londono Tauerio patrankų salvė yra miesto lojalumo karalienei ženklas.

Monrachės „oficialus“ gimtadienis yra švenčiamas vasarą, kai geras oras leidžia jį paminėti atvirose erdvėse.

Daugiau nei 63 metus karaliaujanti Elizabeth rugsėjo 9 dieną turėtų aplenkti karalienę Victorią (Viktoriją) ir tapti ilgiausiai sostą užimančia monarche Britanijos istorijoje.

Tuo metu Klarenso rūmai pranešė, kad sosto įpėdinis princas Charlesas (Čarlzas) ir jo sutuoktinė Camilla (Kamila) gegužę lankysis Airijos Respublikoje, britų vyriausybės prašymu.

Šis kelionė rengiama praėjus lygiai ketveriems metams po istorinio karalienės Elizabeth valstybinio vizito Airijoje, kuris buvo pirmasis britų monarcho apsilankymas šioje šalyje po to, kai 1922 metais ji gavo nepriklausomybę.

Vizitas padėjo sumažinti ilgai tarp šalių tvyrojusią įtampą ir atversti naują puslapį Britanijos ir Airijos santykiuose.

Charleso ir Camillos vizitas Airijos Respublikoje ir Šiaurės Airijoje numatytas gegužės 19-22 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių