Quantcast

Lietuvos šeimų šventė – jokio alkoholio ir daugybė pramogų

  • Teksto dydis:

„Viena šeima, viena širdimi!“ – tokiu šūkiu penktus metus iš eilės šeimas iš visos Lietuvos pasitinka „Harmony parke“ (Vazgaikiemio k. Prienų r.) rengiama Šeimų šventė.

Birželio 4 d. vyksiantis nemokamas renginys siūlys daugybę pramogų visai šeimai, susirinkusiems koncertuos didžiausios šalies scenos žvaigždės, tikimasi sulaukti 15 tūkst. žmonių.

Šventėje, kuri orientuota į kokybišką laisvalaikį kartu su šeima, nebus prekiaujama alkoholiu. Kadangi laukiama rekordinio dalyvių skaičiaus, šventės rengėjai iš anksto pasirūpino, kad žiūrovai jaustųsi komfortiškai: eismas šalia parko būtų reguliuojamas, o stovėjimo aikštelėse netrūks vietų automobiliams ir autobusams (jais atvyks keli šimtai globos namų auklėtinių).

Keletą savo kūrinių iš netrukus pasirodysiančio solinio albumo, tarp jų – ir didžiulio populiarumo sulaukusią eurovizinę dainą „Leading me home“, Šeimų šventės Didžiajame koncerte atliksianti Erica Jennings įsitikinusi, kad tokie, visai šeimai skirti renginiai, yra labai prasmingi ir reikalingi.

„Nė kiek nesudvejojau sulaukusi kvietimo pasirodyti Šeimų šventėje – Lietuvoje tokių renginių, kuriuose gali dalyvauti visi šeimos nariai, labai trūksta“, – sako darnią šeimą su dainininku Jurgiu Didžiuliu sukūrusi ir du sūnelius auginanti atlikėja.

Be E. Jennings Didžiajame šventės koncerte, kuris prasidės 21 val., savo populiariausius kūrinius atliks Saulius Prūsaitis, Mantas, Merūnas, Jazzu ir kiti žinomi atlikėjai. Koncertą ves bene mylimiausias šalies atlikėjas ir laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius.

Renginių maratonas „Harmony parke“ prasidės dar dieną: miesto vartai atsivers iškart po pietų, o 14 val. nuo Širdies kalno pajudės teatralizuota dalyvių eisena.

Didžiojoje scenoje, kuri bus įrengta Šeimų aikštėje, iki vakarinio koncerto šeimininkaus keliautojai ir laidų vedėjai Vytaras Radzevičius ir Martynas Starkus. Čia nuo pat atidarymo vyks įvairūs koncertai (dainuos vaikų chorai, TV projekto „X faktoriaus“ dalyviai, gros grupės „Žalvarinis“ bei „Studija“), vyks šokėjų ir cirko artistų pasirodymai.

Atvykusius džiugins daugybė skirtingų pramogų zonų – Šeimos kiemelių. Smalsiems ir išradingiems skirtoje erdvėje – Įdomybių akademijoje – vyks robotų olimpiada, veiks mokslinė laboratorija „ant ratų“, bus galima pasiskraidyti virtualioje realybėje su „Oculus rifft akiniais“ ar išmokti pūsti burbulus plikomis rankomis su Burbulų dėde.

Mamos pievoje veiks piešiamų tatuiruočių studija, kasų pynimo mokyklėlė, saldainių ir ledinukų gaminimo dirbtuvėlės, vaško žvakių fabrikėlis. Mažiausiems šventės dalyviams skirtoje erdvėje – Vaikų sode – bus įrengta smėlio dėžė, lauks daugybė žaislų, sūpynių bei batutų. Vaikai čia galės piešti, dalyvauti įvairiose estafetėse, išmokti gaminti vėjų malūnėlius ar lankstyti gerves.

Čempionų kieme vyresni vaikai galės pramogauti su tėčiais – čia lauks ilgiausias kliūčių ruožas, atrakcionai ir azartiškos sportinės rungtys.

Poilsiui skirtoje erdvėje – Ramybės skvere – laukiami vyresni šventės svečiai: čia bus galima apžiūrėti ypatingąjį šventės simbolį – Skambantį šeimos medį, sužaisti šachmatų partiją, pabendrauti ir atsipūsti hamakuose ar ant sėdmaišių.

Šeimų šventėje veiks Šeimų turgelis, kuriame bus galima įsigyti lauktuvių sau ir artimiesiems, išalkusiems ir ištroškusiems skirta Restoranų alėja bei Iškylų papėdė, kur įsikurti ant žolės ir šeimyniškai papietauti galės visos šeimos. Daugiau apie šventę www.seimusvente.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių