Quantcast

„Lietuvos balso“ mokytoja I. Jankauskaitė: projektui reikia asmenybės

Pasauliniu fenomenu tapęs, kokybiškiausias muzikinis projektas šalyje "Lietuvos balsas" po metų pertraukos sugrįžta su jubiliejiniu penktuoju sezonu.

Į keturias mokytojų kėdes šiais metais sėdasi muzikinio pasaulio autoritetai: scenos karalienės titulą užsitarnavusi Džordana Butkutė, prodiuseris bei elektroninės muzikos kūrėjas Leonas Somovas, viena romantiškiausių ir artistiškiausių atlikėjų Lietuvoje Inga Jankauskaitė bei projekto senbuvis, jau ketvirtą kartą dalyviams kelią į šlovę bandysiantis nutiesti Donatas Montvydas.

Šios laidos (angl. "The voice") originalas buvo sukurtas Nyderlanduose 2010 m. ir žaibišku greičiu išpopuliarėjo visame pasaulyje. Projektą sudaro keturi legendiniai etapai į šlovę. Geriausiai aklosose perklausose pasirodę dalyviai keliauja į antrąjį etapą – dvikovas, kuriose mokytojai patys vertina savo mokinius. Tik pusei jų suteikiama galimybė toliau tęsti kovą.

Balsas yra tiktai įrankis. O ar jis jaudina ir veikia, čia jau asmenybės klausimas.

Trečiasis etapas – nokautai, kuriuose grumiasi po tris kiekvienos komandos mokinius ir tik du nugalėtojai keliauja į finalines kovas. Kiekvienas mokytojas taip pat turi galimybę prieš nokautus net du savo komandos narius deleguoti į paskutinį – finalinių kovų – etapą be kovos.

Paskutinio etapo metu projekto dalyviai gyvai pasirodo kartu su savo mokytojais, populiariausiais šalies atlikėjais ir pasaulinę šlovę užsitarnavusiomis žvaigždėmis iš užsienio.

Prieš metus visus etapus įveikė ir ketvirtąjį "Lietuvos balso" sezoną laimėjo D. Montvydo mokinė Kotryna Juodzevičiūtė. Ji ne tik pelnė šlovę, bet ir įspūdingą prizą – 10 tūkst. eurų grynaisiais, 10 tūkst. eurų vertės reklaminį LNK paketą bei kolekcinį "Shure" 75 metų jubiliejaus proga pagamintą "Elvio" mikrofoną.

Kuris iš 60 atrinktų įspūdingiausių balsų pelnys šių metų "Lietuvos balso" titulą? "Lietuvos balso" premjeros proga kalbamės su viena projekto mokytojų Inga Jankauskaite.

– Laukia jubiliejinis penktasis "Lietuvos balso" sezonas. Kuo jis bus išskirtinis? Ko gali tikėtis televizijos laidų žiūrovai?

– Laukia daug naujovių – tikrų, jaudinamų, itin kokybiškų. Visų pirma nepaprastai džiaugiuosi mokytojų komanda – bendrumu, draugyste ir tuo pat itin rimtu požiūriu į tai, ką darome. Atidavėme daug laiko, jėgų ir dėmesio savo komandoms – dirbom, žaidėm, konkuravom. Tai bus labai tikras sezonas. Laukiu jo su jauduliu.

– Ne vienus metus buvote muzikinių projektų vedėja. Koks jausmas atsidurti kitoje pusėje – komisijos narių gretose? Ar esate kovingai nusiteikusi kovoti už geriausius balsus?

– Tam pokyčiui ruošiausi, daug svarsčiau priimdama sprendimą užimti mokytojos kėdę ir nė sekundei nepasigailėjau, tik negalėjau prognozuoti, kad taip įsitrauksiu. Yra nepaprastai įdomu ir atsakinga! Konkurencijos, žinoma, yra, bet jos vis tiek mažiau nei azarto, nei bendro troškimo parengti kokybiškus pasirodymus ir padaryti viską, kad laimėtų muzika ir geras skonis.

– Esate sakiusi, kad šiame projekte vien tik balso neužtenka. Ko dar reikia "Lietuvos balso" nugalėtojui?

– Visko ir kartu nieko, nes balsas yra tiktai įrankis. O ar jis jaudina ir veikia, čia jau asmenybės klausimas.

– Kokią komandą tikitės suburti ir kokius pagrindinius patarimus dalysite savo mokiniams?

– Neturiu jokių išankstinių nuostatų – tik pasitikėjimą savo nuojauta, kad subursiu artimus sau žmones, su kuriais rasim bendrą kalbą ir jie supras mano metodiką, formuluojamas užduotis, kurių pati pagrindinė yra turinys. Aš noriu girdėti ne natas, o istoriją. Noriu padėti jiems išnaudoti visus turimus vidinius instrumentus, nebijoti savęs ir nieko nekopijuoti.

– Jūs laikoma viena artistiškiausių ir romantiškiausių atlikėjų Lietuvoje. Ką jums reiškia muzika?

– Reiškia tiek, kiek oras ir vanduo, nes be jos neįmanoma gyventi. Muzika yra būdas pažinti save.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Visur sava bebalsių saviveiklininkų chebra... Vieni kitus stumia...Eteris užkištas totaliu šlamštu.Ir taip jau daugelį metų deja...

AA

AA portretas
Ką Butkutė veikia ten ? Ir nebuvo nieko ypatingo, nei selo pagalbininkė nieko ypatingo. Pora vidutiniokų tik. Mokytojai silpni... Kaip ir tą laida
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių