Quantcast

Laikui nepavaldūs „Smokie“ hitai: su jais užaugo ištisos kartos

  • Teksto dydis:

Laikui nepavaldūs britų roko grupės „Smokie“ hitai šį gruodį gyvai skambės ir Lietuvoje. Visame pasaulyje milijonus gerbėjų turintys rokeriai gruodžio 11 d. surengs koncertą Kaune, gruodžio 13 d. pasirodys Klaipėdoje. Jau keturis dešimtmečius aktyviai koncertuojantys „Smokie“ į Baltijos šalis atvyks iškart po pasirodymų Indijoje.

Aštuntajame praėjusio šimtmečio dešimtmetyje prasidėjusioje „Smokie“ sėkmės istorijoje buvo visko: Gineso muzikos hitų knygoje įrašytų kūrinių, milžiniškos šlovės, nuo gerbėjų lūžtančių stadionų ir platininių diskų. Išlikti viena žinomiausių Europos grupių iki šių dienų „Smokie“ nesutrukdė ir kelis kartus pasikeitusi sudėtis.

Jau bemaž dvidešimt metų grupėje yra penki nariai: Maikas Kraftas (Mike Craft), Mikas Makonelis (Mick McConnell), Teris Utlis (Terry Uttley), Stivas Pinelis (Steve Pinnell) ir Martinas Bulardas (Martin Bullard). Naujas dainas kuriantys ir albumus leidžiantys „Smokie“ koncertuose atlieka geriausius savo visų laikų hitus.  „Living Next Door to Alice“, „I'll Meet You at Midnight“, „Needles and Pins“, „Lay Back in The Arms of Someone“, „Oh Carol“, „If You Think You Know How to Love Me“ – tik dalis roko baladžių, su kuriomis užaugo ištisos kartos.

Pagal peržiūrų skaičių „Youtube“ kanale populiariausi „Smokie“ hitai:

„Needles and Pins“

 

 „Living Next Door To Alice“


 

 „Have You Ever Seen the Rain“ 



Įdomu tai, kad žinomiausią ir „Smokie“ vizitine kortele tapusį kūrinį „Living Next Door to Alice“ pirmieji atliko mažai žinomi Australijos atlikėjai „New World“. Britų rokerių dėka pasauliniu hitu tapusioje Niko Chino (Nicky Chinn) ir Maiko Čapmano (Mike Chapman) dainoje pasakojama apie meilę be atsako: Alisa (Alice), gyvenusi herojaus kaimynystėje 24-is metus, išvyksta taip ir nesužinojusi apie vyro jausmus. Šis, stebėdamas tolstantį limuziną, gailisi, kad Alisa išvyko be pasiaiškinimo, o jis taip ir neišpažino merginai savo meilės. Kitam moteriškam personažui dainoje – Sali – pasisiūlius užimti Alisos vietą, vyras jos nepripažįsta ir sako „niekada nepriprasiantis gyventi be Alisos kaimynystėje“.

Garsiausias dvidešimtojo amžiaus pabaigos melodijas ir naujas „Smokie“ dainas bus galima išgirsti gruodžio 11 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje ir gruodžio 13 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Koncertuose pasirodys ir dar viena muzikos žvaigždė – buvęs „Modern Talking“ dueto narys Tomas Andersas. Bilietus platina Bilietai LT.
Martino Bulardo kvietimas: 

 


Šiame straipsnyje: Smokiemuzikakoncertasgrupė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių