Quantcast

Per A. Kuzmickaitės naujo kūrinio pristatymą – jos vyro šmaikštus pastebėjimas

  • Teksto dydis:

„Man visada svarbu po ranka turėti užrašų knygelę, dabar džiaugiuosi, kad galiu nešiotis ir savąją“, – didžiuojasi viena garsiausių Lietuvos mados kūrėjų Agnė Kuzmickaitė. Bičiulių būrys ją sveikino pristačius savo vardo minčių užrašinę.

„Man patinka plėsti kūrybos ribas“, – tikina dizainerė. Dizainerė siekė sukurti užrašinę, kurioje būtų galima planuoti darbotvarkę, užsirašyti idėjas ir svajones, o mintys, kuriomis dalijasi knygelės puslapiuose, padėtų rasti įkvėpimo darbų, rūpesčių ir skubos persmelktoje kasdienybėje.

„Aš visuomet turiu ne vieną užrašų knygelę, – prisipažįsta A. Kuzmickaitė. – Negalėčiau atsakyti tiksliai, kiek jų šiuo metu, bet, manau, tikrai kokias šešias. Man nepatinka darbo kalendoriai, renkuose tokias užrašines, kuriose nėra griežto suskirstymo savaitėmis, galbūt tai diktuoja ir mano gyvenimo būdas bei profesija.  Kai tik turiu laisvo laiko ar kyla idėja, atsiverčiu knygelę ir užsirašau mintį ar nupiešiu eskizą. Todėl mano užrašinės  guli skirtingose vietose, tam, kad visada būtų po ranka: kiekvienoje rankinėje, po vieną studijoje bei namuose ant darbo stalo.“

O žinote, kuo užrašinė geriau negu telefonas? Telefonu juk laužo neuždegsi...

Kartais dizainerė pasižymėti į galvą šovusiai minčiai išsitraukia ir telefoną. „Nors jis man tinkamesnis greitų reikalų tvarkymui, jis jau ne vienam tapo darbo priemone. Mieliau savo mintis patikiu popieriui, nors tai gali atrodyti ir senamadiška“, – šypteli. Kai knygelėje nelieka tuščios vietos, Agnė jos neišmeta, bet pasideda tarp kitų, o po kiek laiko peržiūrėjusi randa dėmesio vertą eskizą ar idėją.

Užrašų knygeles dizainerė paprastai renkasi pagal viršelį: „Visuomet patikrinu, ar ją malonu paimti į rankas. Svarbiausia – pirmas impulsas. Dažnai užrašinę įsigyju ne todėl, kad senosiose jau nėra tuščių puslapių,  o todėl, jog ji man patiko. Juolab žinau, kad pravers – jei nepradėsiu į ją rašyti pati, padovanosiu. Stilinga užrašinė – visuomet puiki dovana“. 

„O žinote, kuo užrašinė geriau negu telefonas? – į žmonos kalbą įsiterpė jos pasveikinti atskubėjęs Saulius Prūsaitis. – Telefonu juk laužo neuždegsi...“ Surimtėjęs dainininkas patikslino, jog ir jis mieliau užrašo dainų žodžius, kilusias idėjas popieriuje. Tiesa, iki šiol tai darydavo baltuose popieriaus lapuose („Visada po ranka turi būti A4 formato popieriaus krūva“), nuo šiol žada studijoje pasidėti ir žmonos užrašinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
TAI MADA-TRIUSIKAI IR ŽVEJŲ BATAI IKI ŠIKNOS .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių