Quantcast

Ko vaikystėje dovanų prašydavo Prezidentė?

  • Teksto dydis:

Šalies vadovė atskleidžia, kad Kūčių dieną keliasi net 5 ryto, o ant jos šventinio stalo pagal senąsias lietuvių tradicijas visada būna 12 patiekalų.

Specialioje LNK „Valandos su Rūta“ Kūčių laidoje garsūs žmonės dalinsis savo tradicijomis, pasakos, kaip jie švenčia Kūčias ir pasitinka Kalėdas.

Prezidentė papasakos apie savo vaikystes Kūčias, gautas dovanas, kaip tikėjo Kalėdų seneliu, ką dabar reiškia Kūčios ir be kokių patiekalų neapsieina šventinis stalas. Paklausta apie vaikystės kalėdines dovanas, Prezidentė nevyniojo žodžių į vatą: „Vis prašydavau lėlės, o gaudavau kojines kelnes“, – su sau būdinga ironija D. Grybauskaitė atsakė į Rūtos Mikelkevičiūtės klausimą.

Vis prašydavau lėlės, o gaudavau kojines kelnes.

Dainininkai Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė pasidžiaugs savo antrojo vaikelio laukimu. Per didžiąsias šventes netrukus antrą kartą tapsiantis tėvu Edmundas prisipažins: „Tai išmelsta, išsvajota, didžiausia dovana, daugiau dovanų mums jau ir nebereikia“.

E. Seilius ir save, ir savo šeimą vadina tikrais Kalėdų maniakais: eglė turi būti didžiausia, girliandomis išpuošti ne tik namai, bet ir kiemas: „Iškabinau 350 lempučių ir nustojau skaičiuoti“. Dukrą auginantys ir antrojo kūdikio laukiantys Seiliai sako, kad išlaikyti gerus santykius šeimoje padeda paprastas receptas: kad ir kas nutiktų, niekada neiti miegoti susipykus.

„Jei kuo nors esu nepatenkintas – netyliu, o aiškinuosi, nebijau ginčų, žmona irgi nėra ta rami jūra, mėgsta pabanguoti,  – sakys Edmundas. – Bet jei kalbiesi, moki nusileisti, vertini tai, ką turi, viskas baigiasi gerai, o kaip susitaikymo ženklą verdu arbatą“.

Ašarų studijoje nesulaikys neseniai mama tapusi dainininkė Augustė Vedrickaitė. Tik gimusį jos sūnų teko skubiai operuoti. „Jo gyvenimo pradžia buvo labai sunki, pora mėnesių ligoninėje, tai buvo balansavimas tarp gyvybės ir mirties“, – prisipažins Augustė. Prieš 15-a metų mamos netekusi Augustė sakė, kad tik dabar suprato, ką vėžiu sirgusi jos mama jautė, kai pajuto, jog teks palikti savo vaikus.

Jausmus sunkiai tramdys ir garsus ekonomistas Gitanas Nausėda. Su žmona savo namuose pasitikęs laidos rengėjus ir pasidalinęs asmeniniais Kūčių receptais, visada, atrodytų, šaltas ir racionalus Gitanas susigraudino paklaustas, ko labiausiai ilgisi. „Labiausiai ilgiuosi mamos, kurios netekau prieš keletą metų“, – pasakos garsus ekonomistas. Gitanas Nausėda sutiko ir sudalyvauti burtuose – ištraukė itin storą šiaudą ir pažadėjo, kad 2018-aisiais krizės nebus.

Kūčių vakarą kunigas Algirdas Toliatas ne tik sveikins visus su šventėmis, bet ir bandys atsakyti į klausimą, ar ši šventė vis dar neprarado savo reikšmės, ar ji suartina kartais po svetimas šalis išsibarsčiusią šeimą, ar sutaiko susipykusius, sugrąžina draugus. Ekonomistu norėjęs tapti kunigas prisipažins apie atrastą savo pašaukimą ir atskleis, kaip kiekvienam rasti savo kelią. Kas pačiam kunigui ruošia Kūčių stalą ir su kuo jis švenčia?

Speciali pokalbių laida „Valanda su Rūta. Kūčios“ jau šį sekmadienį, Kūčių vakarą, 19.30 val., per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prašydavo

Prašydavo portretas
Juodos dešros šliosą

uii

uii portretas
kaip "įdomu"

Geras

Geras portretas
Žvaigždės į kakta
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių